Mat & dryck

Mat & dryck

Varför ska man välja ekologisk mat?

På Happy Green kan du köpa livsmedel att fylla skafferiet med för en hälsosam livsstil. Har du också märkt att ekologiska matvaror oftast smakar både mer och godare än konventionella. Vad är skillnaden på ekologisk och vanlig konventionell mat? Att välja att köpa EU-ekologiskt eller KRAV-märkt innebär att stödja biologisk mångfald, eftersom jordbruk med ekologisk certifiering inte odlar med konstgödsel eller använder onödiga kemiska bekämpningsmedel i produktionen. När du köper närproducerat eller lokalproducerat blir transporterna kortare vilket är bättre för klimatet.

Köp mat billigt på nätet

På Happy Green försöker vi göra det lite enklare att köpa ekologisk mat på nätet – med ett stort sortiment av mat som är ekologiskt odlad, i Sverige när det är möjligt. Och när du köper i stor förpackning och på kampanj kan du oft göra riktiga klipp!

Varför ska man äta ekologisk mat?

Om du är intresserad av din hälsa så är såklart både kost och motion viktigt – i obesprutad, lågprocessad mat finns färre onödiga tillsatser och fler näringsämnen som kroppen behöver för att må bra. Och med dina medvetna val är du med och påverkar miljön i rätt riktning och gör livet lättare för bina.