Köttfärsås. Så många olika recept det finns. Och nästan alla tycker att den som en är uppfödd på är den bästa. Köttfärssåsen som fanns där under barndomen – i köket hos föräldrarna, i skolmatsalen, hos bästa kompisen. Pappas köttfärssås var alltid min favorit. Den jag fick hos min bästa kompis var konstig, det var grädde i den. Skolans köttfärssås var okej, men det var lite för stora lökbitar för min smak. Nu gör jag nästan alltid samma köttfärsås, enligt ett eget utstakat recept. Tryggt, snabbt och det smakar alltid likadant. Men köttfärssås kan vara så mycket mer och därför har jag börjat testa med vegetarisk köttfärssås – märkligt namn det är ju inte längre nåt kött i den – så kanske är quornfärssås med spaghetti jag lagar. Hur som helst, gott blir det och här är receptet.

Ingredienser

Räcker till 4 portioner

Gör så här:

1. Skala lök, morötter, vitlök och riv dem.

2. Värm upp olja i stekpanna och stek sedan färsen, morötterna, löken och vitlöken på medelvärme tills det fått färg.

3. Tillsätt därefter resten av ingredienserna och blanda runt ordentligt. Låt småputtra i ungefär 20 minuter innan du smakar av med salt och peppar.

Servera med pasta och njut!