Sidsel Löyche

Sidsel Löyche testar

Vi lät vår kompis, skönhetsskribenten Sidsel Löyche, testa och recensera Bruns ekologiska hårvårdsprodukter och deras deodorant.


Hurra för handgjorda ekologiska produkter helt fria från skadliga kemikalier. Bruns snyggt designade förpackningar med väldoftande innehåll har förfört mig fullständigt!

Jag har blekt mitt hår mer eller mindre regelbundet i mer än tio år, och går igenom perioder då det är friskt och andra då det är raka motsatsen. Just nu bråkar jag med slitna toppar och trassligt hår från en mindre lyckad hemmablekning, och vet att räddningen brukar vara återfuktande produkter, en klippning samt att låta bli blekningen ett tag tills håret fått återhämta sig. Utan några högre förväntningar på de produkter jag skulle testa kastade jag mig sonika in i duschen för att recensera vad som skulle komma att bli ett beroendeframkallande gott resultat.

Bruns Nr 1: Schampo harmonisk kokos

Jag kan seriöst inte minnas ett bättre schampo! Det doftar lemon curd och barndomsminnen av julafton. Kan Bruns snälla ta fram en parfym som doftar just såhär? Med guarmjöl som tillför volym och jojobaolja som motverkar mjäll är detta en produkt designad för dig med tunt eller normalt hår. Enligt instruktioner på flaskan ska man schamponera håret två gånger i följd för att få bästa löddereffekt. Jag tycker visserligen det löddrar fint och rikligt på första omgången, men har använt det enligt instruktionerna. Håret doftar helt fantastiskt efteråt och känns mjukt och följsamt redan innan balsam. Tillsammans med Bruns hårmask är detta verkligen en god behandling för dig med slitet hår.

Bruns Nr 1: Balsam harmonisk kokos

Denna produkt har inte riktigt samma fenomenala doft som schampot, men fortfarande mycket behaglig. För extra fukt och näring innehåller produkten avokadoolja och aloe vera som ger den där extra kicken av ett riktigt rent och mjukt resultat.

Bruns Nr 14: Hårsufflé syrlig mynta

Jag och mina kluvna toppar har verkligen fallit för den här hårsufflén. Tidigare använde jag olja efter dusch, men håret ser lätt fett ut och måste därför tvättas oftare, vilket i mitt fall leder till torrare toppar… Denna dessert för håret har dock lyckats bryta den onda cirkeln då den inte alls är lika fet, men har samma goda egenskaper för en trött frisyr. Känslan av nytvättat hår håller sig längre, och om du fördelar produkten i fuktigt hår innan föning tillför den en härlig volym. Det enda negativa är att doften av det där goda schampot försvinner. Men det kan jag leva med.

Bruns Nr 13: Oparfymerad saltspray

Jag hade faktiskt inte använt saltspray tidigare då det oftast beskrivs som en produkt som tillför strävhet för rätt beach-känsla vilket för mig mest lät som att jag skulle få torrt hår. Och det har jag ju redan så varför addera till problemet. Därför blev jag positivt överraskad då jag testade denna 4 i 1 produkt. Bruns saltspray funkar på alla hårtyper som volymspray, läggningsspray, dagen-efter behandling för ett trött hår och för att ge den där beach-looken. Har du kort hår fungerar den dessutom utmärkt som stylingprodukt om du inte vill använda vax. Här har min pojkvän större erfarenhet och kan gå i god för att den ger ett fräschare resultat som håller hela dagen.

Bruns Nr 22: Hårmask varm bergamott

Här har vi en riktigt välgörande fuktbomb för ett blekt och slitet hår som mitt. Med läckerheter såsom jojobaolja och sheasmör på innehållsförteckningen ger produkten näring och återfuktar slitet hår, motverkar kluvna toppar, tillför glans och stimulerar hårbotten. Jag har använt hårmasken efter varje tvätt och låtit den sitta i minst 5 minuter. Man kan också sova med masken för att verkligen låta håret ta upp alla nyttigheter. Jag upplever att håret känns betydligt mjukare och mer följsamt efter en behandling, och framförallt att masken tillför en välbehövd ”tyngd” till mitt annars flygiga barr.

Bilden föreställe en burk med Bruns hårmask 22.

Bruns Nr 8: Deodorant frisk cypress

Jag har testat ett gäng naturliga deodoranter tidigare och detta är ytterligare en variant helt utan parabener, alkohol och aluminiumklorid. Jag har också tidigare skrivit om varför det är en god idé att satsa på just naturliga produkter för en mer välmående kropp och miljö. Läs mer om det HÄR.

När det kommer till just deodoranter kan övergången från en produkt till en annan vara svår, speciellt om du inte använt en naturlig variant dessförinnan. Jag har haft tur och upplevt en relativt smidig övergång tidigare, men med just denna produkt var den första veckan något mer besvärlig och jag upplevde att jag behövde tvätta armhålan och tillföra mer deodorant ett par gånger per dag gentemot andra produkter som står sig hela dagen. Jag vill dock inte avråda från denna produkt med en härlig mild doft av mynta och örter; jag vill bara återigen påminna om att det kan ta kroppen ett tag att ställa om vilket är helt i sin ordning.

Bruns Nr 5: Oparfymerat detox schampo

Detta schampo är speciellt framtaget för dig som är känslig mot parfym eller har en lättirriterad hårbotten. Detoxeffekten uppstår när du får ett rikligt lödder vilket innebär att även detta schampo kan kräva flera omgångar av tvätt efter varandra. Ett råd jag fick var att använda detox-schampot för en rejäl vårstädning och sedan följa upp med hårmasken för en välgörande fuktbomb. Håret kan kännas lite torrt efter en detox-behandling så detta var ett mycket bra tips. 

Bruns Nr 3: Oparfymerat detox balsam

Produkten innehåller avokadooljan, aloe vera och E-vitamin som tillsammans återfuktar och skyddar ditt hår samt tillför glans. Håret känns härligt mjukt efter användning trots att just detox-schampot kan göra håret lite strävt. Detta balsam kan dessutom användas som makeup-remover, rakkräm och body lotion! Även om jag drömmer om en parfym med doft av Bruns kokosschampo så tycker jag det är briljant att det finns oparfymerade varianter för dig som är känslig.

Sammanfattning

För att sammanfatta hela kalaset kan jag varmt rekommendera dessa produkter. Botanisera bland Bruns urval av läckerheter och jag vågar garantera att du hittar en ny favorit!