Recept: Fikon och chokladrutor

Vår kompis Paulina som driver bloggen och Instagramkontot 100 kitchen stories har delat med sig av ett så himla smarrigt recept till oss, och vi är så glada att vi kan dela det vidare med er. Älskar du choklad och fikon kommer detta garanterat att bli ditt nya favoritrecept!

Ingredienser

Räcker till ca 40 bitar

Gör så här

1. Koka upp vatten och häll 3 dl i en skål. Lägg i dina torkade fikon och låt stå för ca 10-15' så de mjuknar till ordentligt.

2. Använd sedan en mortel (eller mixer) till att mixa fikonen och vattnet till en "kolasås-liknande"-sås. Det kommer bli en ganska tjock konsistens.

3. När du stött/ mixat dina fikon, blanda därefter ihop fikonsåsen lite i taget med havregryn, nötmjöl och vanilj till en klibbig deg. Lägg till agavesirapen och blanda om ordentligt.

4. Tryck ut degen jämt i en ca 21x30 cm frystålig plåt eller burk. Sätt in i frysen under tiden du smälter din choklad över vattenbad.

5. Smält chokladen och tag ut den kalla bottnen från frysen. Bred ut chokladen jämnt och lägg in formen i frysen igen ca 30-45' eller tills servering. Skär därefter i i bitar, strö över flingsalt och servera direkt eller ta fram vid servering.