Vår kompis Sanna Eriksson som driver bloggen och Instagramkontot dreamspo.se har har delat detta recept med små perfekta kakor med oss. Låt oss presentera världens godaste jordnötscups fyllda med salta jordnötter och en krämig kola. Inte nog med att de är fantastiska i smaken och lätta att göra så är de även veganska, glutenfria och innehåller inget tillsatt socker. Vi tror knappast att det kan bli bättre. Bjud över dina vänner för en fika eller imponera på kollegorna nästa gång det är fredagsfika. Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna.

Jordnötscupsen bakas i en muffinsplåt eller i muffinsformar. För att baka som ett PRO, precis som Sanna, och för att förenkla hela processen så fick vi ett tips att man ska lägga en strimma bakplåtspapper i botten av muffinsplåten. Lägger du en strimma bakplåtspapper, som går upp över kanten, kan du enkelt och smidigt lyfta upp den krämiga och kladdiga kakan när den är färdig.

Ingredienser

Räcker till 4 jordnötscups

Botten

Jordnötsfyllning

Kolafyllning

Ganache

Gör så här

1. Smält choklad över ett vattenbad till bottenlagret.

2. Häll i ett tunt lager av den smälta chokladen i muffinsformar eller i en muffinsplåt och ställ i frysen några minuter till chokladen stelnat.

3. Blanda alla ingredienser till jordnötsfyllningen. Fördela sedan fyllningen över chokladen och ställ in i frysen igen.

4. Koka upp ingredienserna till kolan. Låt stå och puttra några minuter under omrörning. Kolan kommer att stelna i frysen så det gör ingenting att den är rinnig. Häll över och fördela kolasåsen i formarna och ställ in i frysen.

5. Hacka choklad och koka under tiden upp grädden. Häll över grädde över den hackade chokladen, blanda och låt stå några minuter i rumstemperatur.

6. Placera chokladganachen över kolafyllningen. Låt det stå i frysen ca 3 timmar innan servering

7. Klart! Toppa kakorna med jordnötter och de är redo att serveras.

Tack till Sanna för samarbetet och fina bilder.