Vegansk Jordgubbsglass

veganskglass

Härligt krämig jordgubbsglass som är helt växtbaserad, raw och fri från laktos.

Ingredienser

Glass
2,5 dl cashewnötter, naturella
100 g jordgubbar
50 g mogen banan, fryst i bitar
3 st dadlar
1 dl kokosmjölk

Topping
0,5 dl Superfruit Kokosolja, smält
1 tsk Superfruit Beet rödbetspulver
0,5 msk Superfruit Agavesirap
ev. riven kokos att doppa glassen i

Såhär gör du:
Blötlägg nötterna i ca 3 timmar, häll sedan av vattnet. Mixa ihop samtliga ingredienser till glassen i en kraftfull mixer till en slät och krämig konsistens. Häll upp i glassformar och lägg dem i frysen tills glassarna stelnat. Mixa alla ingredienser till toppingen i en mixer och doppa glassarna i blandningen. Strössla eventuellt lite riven kokos på toppen, frys in glassarna igen eller ät dem direkt. Ta fram glassarna en stund innan servering så att de hinner bli något mjuka, då smakar de som bäst!

Klicka här för att upptäcka fler härliga recept!

Detta recept är lånat från Superfriuts hemsida och kan hittas här: http://www.superfruit.com/recept/desserter/jordgubbsglass-vegansk