Är du intresserad av att börja med tygblöjor men osäker på var du ska börja? Det kan kännas som en djungel, pratar du med vana tygblöjeanvändare så har alla redan sina favoriter. Men alla måste få hitta sin egen favorit och här kan du ta del av en genomgång av Vimses sortiment av tygblöjor.

Vilken modell ska jag ha?

Vi rekommenderar att börja med att köpa få av olika modeller istället för att köpa på sig en hel uppsättning av en sort. Alla barn och föräldrar är olika och har olika behov. Och är det någon sort som man inte tycker om så är andrahandsmarknaden väldigt stor för tygblöjor och kan lätt säljas vidare.

Vimse har 3 olika tygblöjevarianter:

All in two-blöjor – det mest prisvärda alternativet
Allt in one- blöjor – det smidigaste alternativet
Diaper Cover– det mest flexibla alternativet

All in two

Denna blöja kan barnet ha nästan hela blöjperioden då den är justerbar med knappar och passar för barn mellan 5-16 kilo, vilket gör den till vår mest prisvärda blöja. Blöjan består av en vattentät ytterbyxa och två inlägg i ekologisk bomull som du knäpper ihop med byxan. Har du en nyfödd bebis så föreslår vi att du väntar med All in two tills bebisen väger kring 5-6 kilo.

-Vad behöver jag?
Du behöver cirka 6-8 All in two-blöjskal och cirka 18 inlägg hela blöjperioden. Då har vi räknat med att du behöver cirka 8 byten om dagen och tvättar var tredje dag. Tvättar du oftare så behöver du färre.

All in one

Med denna blöja är alla inlägg fastsydda och du byter och tvättar därför hela blöjan samtidigt. Den är smidig och enkel att använda, perfekt som nattblöja. Den finns i fyra storlekar, från xs-large.

-Vad behöver jag?
Om du tvättar var tredje dag och byter cirka åtta gånger per dag behöver du 24 blöjor i varje storlek. Du kan också behöva extra inlägg för natten till de större barnen.

Diaper Cover

Systemet med Diaper Cover är enkelt och smart och kan kombineras efter barnets behov. Närmast barnets hud kan du välja en blöja som är formsydd i ekologisk bomullsfrotté, eller en klassisk vikblöja i rutvävd bomull. Över används en skalblöja av polyestertyg med polyurethan-laminering (PUL) som håller ditt barn torrt samtidigt som den låter huden andas. Blöjskalet finns i fyra storlekar, xs-large.

-Vad behöver jag?
Du behöver cirka 6-8 skalblöjor och 18 extra set med muslin/frotteblöjor för hela blöjperioden. Då har vi räknat med att du behöver cirka 8 byten om dagen och tvättar var tredje dag. Tvättar du oftare så behöver du färre.

 

Det finns ytterligare inlägg som kan användas till tygblöjor för extra uppsugningsförmåga eller engångsinlägg för att förenkla bajsbyte.

Vilken storlek på blöjbyxan och vilken blöja ska jag ha?

Välj blöjbyxa efter vikten på ditt barn. Tänk på att du nattetid kan behöva en storlek större blöjbyxa för att få plats för ett extra inlägg eller dubbel blöja.