Alla som älskar glass lika mycket som vi borde titta hit. Inte nog med att detta recept på hemmagjord glass är veganskt, det är dessutom galet enkelt och galet gott. Denna veganska, krämiga glass som du smidigt blandar ihop hemma med 4 enkla ingredienser är helt fri från socker och andra onödiga tillsatser som finns i glassen du köper i butik. Om din glass ska smaka choklad, vanilj eller blåbär bestämmer du helt själv. Grundreceptet är enkelt – fryst banan och valfri nötkräm. Möjligheterna är därefter oändliga och vi valde att testa en Salted Peanut Butter and Caramel glass. Vi kan nästan lova att både små och stora kommer be om en portion till.

Ingredienser

Räcker till ca 2-3 portioner

Gör så här

  1. Hacka bananerna i skivor och lägg på en tallrik.
  2. Ställ in tallriken med bananen i frysen i ca 6-7 timmar.
  3. När bananerna är frysta mixar du dem tillsammans med jordnötssmöret, havssaltet och stevia dropparna tills allt har förvandlats till en krämig glass konsistens. Se bara till att inte mixa för länge så glassen hinner smälta.

Klart! Antingen serverar du glassen direkt som mjukglass eller så häller du över den i en frystålig burk med lock och serverar senare.