Snart är det äntligen dags att plocka fram sommarkläderna och rota i lådorna efter bikinin. Dock är det inte lika kul att inse att det är dags för den irriterade bikinilinjen. Om man rakar sig vill man gärna slippa de röda, kliande prickarna i som ibland upplevs som mycket värre än det i själva verket är. Inte nog med att det kliar och i vissa fall svider, så är det irriterande att det syns och måste återupprepas gång efter gång.

Vi vet hur störigt det kan vara och hur ont det kan göra. Därför har vi samlat några bra tips att tänka på innan man går loss med rakhyveln. Följer du dessa tre tipsen kommer din rakning bli mer effektiv, mer skonsam och ge dig mindre röda, kliande prickar.

Använd endast vassa rakblad

Var inte dumsnål. Se till att din rakhyvel är av hög kvalitet och att bladet är fräscht. Har du haft rakhyveln i duschen, så bladen har börjat rosta eller rakat både benen och mannen skägg innan så släng rakhyveln och använd en ny. Ger du dig på bikinilinjen med en dålig och rostig rakhyvel bjuder du in till irriterad hud och röda prickar direkt. Så unna dig och din bikinilinje en ny, fräsch rakhyvel med vassa blad.

Skrubba

Använd en skonsam skrubb som du har köpt, gör en egen sockerpeeling eller investera i en skrubbvante. Skrubba sedan områden du vill raka och tvätta noga av och skölj. Varför? Jo, för på så vis får du bort gammal hud och bakterier och dina hårstrån blir mjukare och mer medgörliga.

Använd en bra rakolja

Med rakolja menar vi inte raklödder. Skillnaden är att en bra rakolja ger en mycket mer intimare rakning. Glidet från oljan gör att inga små irritationer uppstår på samma vis som med ett lödder. Ett plus är även om din rakolja innehåller något lugnande, som exempelvis Aloe Vera, och ämnen som förebygger inåtväxande hårstrån.

För att motverka att irritationer kommer tillbaka efter nästa gång du rakar så borde du ofta upprepa skrubben. Skrubb är bra för din hud, den ger ny energi till huden och tar bort döda hudceller. Va också noga med att tvätta bort svett från ljumskarna och återfukta gärna huden efter rakning.