Sommar och ledighet. Då borde det vara enkelt att få till den där yogan, träningen och avslappningen. Men mycket annat lockar. Och plötsligt har en dag efter en annan gått utan att något av det blir av. Du har en kropp och genom att låta den röra på sig så blir du lite gladare, lite starkare, och ja i slutändan, lite piggare. Så här kommer fem tips från våra vänner på Yogobe för att hålla igång under semestern.

1. Rör på dig utomhus

Umgås, yoga och träna med naturens ljud runt dig. Vågor mot klipporna, vinden i träden, fåglarnas kvittrande, alla har de en lugnande inverkan på dig. Kolla upp om det finns utomhusyoga eller träning någonstans i närheten, kör egna träningspass, lek med barnen eller ta en simtur i sjön.

2. Varva ner är också träning

Många har som mest att göra precis före ledigheten och när semestern väl kommer kan det vara svårt att komma till ro trots att kroppen behöver vila. En stund på yogamattan, en andningsövning och/eller en meditationsstund varje morgon eller kväll får dig att varva ner och successivt sänka tempot. Återhämtning är en stor del i vår träning. Men vi behöver just träna på att landa i lugnet. Det handlar inte om hur länge utan att du återkommer regelbundet, det skapar nya, goda vanor.

3. Gå upp tidigt

Väckarklockan på semestern, inte så lockande kanske. Men testa, i alla fall ett par gånger. Tidiga sommarmorgnar bjuder på ett oslagbart lugn och magiska naturupplevelser. Och naturen hjälper dig också må bättre mentalt och själsligt. Gör några solhälsningar, några enkla rörlighetsövningar, meditera eller ta en lugn joggingtur. Gör det som du behöver, inte det du tror att “måste” göra. Du kommer att ha mer energi än någonsin.

4. Ljusa kvällspromenader

Världens enklaste grej. Ta på dig ett par sköna skor, gå din favoritrunda eller testa en ny väg, men gå en sväng och njut av de ljusa kvällarna. Bonus om du vill vara social: haffa en vän och ta med hen på rundan.

5. Träna med skärmen

Testa en onlinetjänst för att hålla igång, det gör att du kan ta med din yoga och träning vart du vill! Dessutom får du riktigt bra lärare och instruktörer rätt ner i mobilen, paddan eller datorn. Som en liten extra spark i baken låter våra kompisar på Yogobe dig testa deras grymma tjänst helt gratis i 30 dagar. Ange kampanjkod HAPPYGREENYOGA när du skapar ditt konto på yogobe.com. Och du, efter att du tränat – kom ihåg att logga ut och njuta av skärmfria timmar i sommar.

Tjej i yogakläder som bär på en yogamatta och tittar ut mot ett fält.

Den här artikeln är skriven av våra vänner på Yogobe.