Att äta mer vegetariskt är något som blir mer och mer aktuellt. Fler övergår helt till vegetarisk kost än någonsin tidigare och ”vegetarisk måndag” har blivit ett begrepp. Zucchinibacon är ett fantastiskt gott alternativ både på smörgås och till vegetarisk carbonara. Du kan säkert hitta ditt favoritsätt att använda denna underbara bacon.

Ingredienser:

  • 1 zucchini
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • 2 tsk soya
  • 1 tsk lönnsirap
  • ½ tsk chili chipotle
  • ½ tsk chili ancho
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på grillfunktion 300° och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Ta fram zucchinin och skär den på längden i tunna skivor.
  3. Ta fram en skål och blanda samman olja, soya, lönnsirap och de två chilisorterna.
  4. Lägg skivorna på plåten och pensla båda sidorna med blandningen. Strö över peppar.
  5. Ugnsbaka tills skivorna börjar bli krispiga, ca 45-50 minuter.

Vill du korta tillagningstiden något kan du få zucchinin att släppa vätska genom att strö salt över skivorna och låta dra en stund innan tillagning. Torka sedan av skivorna och baka enligt ovan.

Ta ut från ugnen och njut av krispig, vegetarisk zucchinibacon.