Nu börjar färskpotatisen trilla in i butikerna och vi vill dela med oss av ett supergott recept från Urtekram. Istället för att gå och köpa en färdig potatissallad som ofta innehåller en massa onödiga tillsatser så kan du enkelt blanda ihop denna enkla rostade potatissalladen, slungad i en örtdressing, hemma i köket. Denna potatissallad med färskpotatis passar perfekt till grillkvällar med vännerna, eller när du bara vill äta något somrigt och gott till dina stekta quorn- eller tofubitar. Eller varför inte ha denna potatissallad på buffebordet när det är dags för studentfirande eller midsommar? Oavsett så tycker vi att du ska ha detta recept som mission i sommar. Vi kan nästan lova att du kommer servera det både en och två gånger till.

Ingredienser

Örtdressing

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Tvätta potatisen och dela på mitten.

3. Lägg på en plåt och blanda runt med olja, salt och peppar.

4. Rosta i ugnen i ca 25 minuter tills potatisen blivit mjuk. Blanda runt efter halva tiden. Låt svalna.

5. Häll av kronärtskockorna och oliverna.

6. Klyfta kronärtskockorna.

7. Strimla de soltorkade tomaterna.

8. Skala och skiva löken tunt.

9. Blanda ihop allt med potatisen. 

10. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och blanda runt med potatissalladen, varvat med ruccola. Toppa med smörgåskrasse.

Detta recept är lånat av våra vänner på Urtekram.