Lyxa till din vardag med denna supergoda paj, som passar perfekt nu till sommaren tillsammans med en somrig, enkel sallad. Med tahini i pajdegen blir smaken nötig och matig och rödbetan tillsammans med getosten som toppning gör pajen kladdig och smakrik. Denna enkla paj fungerar utmärkt när du ska ha över gäster. Bjud vänner och familj, blanda ihop en sallad i din smak och servera salladen och rödbets pajen tillsammans med en hemmagjord salladsdressing så kommer du garanterat ha nöjda middagsgäster runt middagsbordet.

Ingredienser

  • 2 msk kvarg
  • 75 g smör
  • 100 g speltmjöl
  • 100 g vetemjöl
  • 1 msk tahini
  • 4 ägg
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 200 g kokta rödbetor
  • 100 g getost, skuren i skivor
  • Färskmald svartpeppar
  • Ett knippe dill

Gör så här

1. Blanda de båda mjölsorterna, tahinin och kvargen i en mixer.

2. Smula i smöret och mixa ihop, för hand eller i mixern.

3. Låt degen vila i kylskåp i minst en timme och kavla sedan ut den så att den passar i pajformen.

4. Skär de kokta rödbetorna i skivor och hacka dillen grovt.

5. Blanda och fördela på pajbotten.

6. Vispa ägg och grädde med salt och peppar och häll över formen.

7. Lägg på getosten. 

8. Tillaga pajen i 200° C i 35-45 minuter tills den är färdigbakad och har fått fin färg.

Servera varm med en grön sallad till. 

Detta recept är lånat av våra vänner på Urtekram.