Rödbetslatte är hett i New York för tillfället och den har dykt upp på några få trendiga ställen i Stockholm. Rödbetslatte är ett alternativ till kaffe och färgen är dessutom ljuvlig. Den smakar naturligtvis inte alls som kaffe, men är perfekt för dig som älskar rödbetsjuice. Den lite jordiga tonen gör sig fint tillsammans med den lena mandelmjölken. En rödbetslatte går snabbt att tillreda och gör sig bäst att servera i ett glas, så att den vackra färgen verkligen kommer till sin rätt. Byt ut eftermiddagskaffet mot en rödbetslatte för att få in mer färg i din vardag!

Ingredienser:

Gör så här:

Värm och skumma mandelmjölken. Vispa sedan ut sirap eller honung i den varma mjölken. För en mjukare latte kan du addera vaniljsocker. Häll upp rödbetsjuicen i ett glas, häll över den varma skummade mjölken och pudra lite kanel över.

Till rödbetsjuice

Till mandeldryck

Till honung & sötning