Vi strävar alltid efter att göra ett bättre val. När det kommer till tvätt och städ innebär det för oss att vi väljer produkter med naturligt ursprung som är fria från onödiga kemikalier. Om du har svårt att veta vilka produkter du ska välja eller om du undrar över vilka produkter som ska användas till vad, har vi satt samman en guide över de produkter vi använder när det är dags för storstädning. Hoppas att den ska inspirera dig till att göra ett bättre val nästa gång du handlar.

Ättika – passar bra till rengöring på allt från glas och kakel till smutsiga utemöbler och rengöring av altanen. Biter på allt, verkligen allt. Därför är vårt städtips numero uno är att alltid ha en flaska ättika nära till hands då det är dags för storstädning.

Bikarbonat – din bästa vän när det kommer till att rengöra och bli av med obehagliga lukter. Bikarbonat fungerar toppen som skrubbmedel och biter även på den hårdast sittande smutsen.

Vinäger – är kanon att använda som spolglans i din diskmaskin. Det fungerar även toppen mot fett och hjälper till att neutralisera dåliga lukter.

Tvålflingor – fungerar som ett naturligt tvättmedel, både när du tvättar för hand och i maskin. Du kan även använda flingorna till att göra egen tvål.

Tvättnötter – också ett substitut till tvättmedel. Ett extra bra alternativ för dig med känslig hud. Eftersom att de går att använda om och om och om igen tycker vi att de förtjänar en extra guldstjärna.

Såpa – passar till rengöring av ugnsrengöring, skurgolv, sten, kalksten, trä, penseltvätt, fläckborttagning, grillen, altaner, tvätt, glas, fönstervård, städ, bladlöss, biltvätt och mycket mer.

Natriumkarbonat – en allsidig städprodukt som passar för till exempel rengöring av ditt badrum, kök eller avlopp. Natriumkarbonat löser effektivt upp fett!

Citronsyra – används främst för avkalkning men även mot rost. Den går även utmärkt att använda mot svamp och alger.

Om du vill göra ett bättre val nästa gång du köper rengöringsprodukter vill vi tipsa om vår rengöringskategori. HÄR hittar du alla våra tvätt- och städ-favoriter.