Tack till Renée Voltaire för det här receptet på en krämig tårta med smak av hasselnötter och kokos. Tårtan passar utmärkt att bjuda gästerna på, eller när du vill överraska familjen med en smarrig söndagsfika. Tårtan är både vegansk och glutenfri.

Ingredienser

Räcker till 1 liten tårta, 4-8 bitar

Botten

Fyllning

Servering & dekorering

  • Ekologiskt rostade hasselnötter
  • Färska bär
  • Vispad Kokosgrädde Vispbar 32% fett

Gör så här

1. Börja med att mixa dadlarna till en jämn smet. Detta görs med fördel i en matberedare. Det går bra att tillsätta lite vatten om du upplever att det går för trögt.

2. Häll ner granolan och mixa därefter samman till en botten. Det gör inget om det är lite bitar kvar. När du mixat samman ingredienserna tryck ut bottnen i en springform, ca 18 cm.

3. Skölj av cashewnötterna och sila bort vattnet. Mixa sedan nötterna med kokosgrädde tills du får en slät smet. Addera därefter resterande ingredienser i fyllningen.

4. Bred ut fyllningen över den uttryckta botten och låt stelna i kylskåp.

5. När tårtan har stelnat är det dags att dekorera med hasselnötter och bär. Servera sedan med vispad kokosgrädde.

Tips! Om du blötlägger nötterna ett par timmar innan du ska använda dem optimerar du näringen i dem. De blir även mer lättsmälta och blir då lättare att mixa sönder. Skulle du glömma bort att blötlägga dem går det även bra att tillsätta en skvätt vatten när du mixar dem.