Att rosta nötter och frön i tamari är världens snabbaste och enklaste sätt att göra eget snacks som smakar som en dröm. Dessutom är mandlarna inte bara goda att äta som de är, de är även smarriga att toppa salladen eller soppan med.


Ingredienser

Räcker till ca två skålar

  • 1 dl Tamari, lagrad i 6 månader
  • 2 dl Ekologiska Mandlar
  • 2 dl solrosfrön

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandlar i en ugnsform och solrosfrön i en annan ugnsform.

2. Fördela tamari jämnt över både mandlar och solrosfrön. Rosta allt i ugnen i ca. 10-15 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

3. Sänk sedan temperaturen till 125 grader och låt de torka i ytterligare ca.10 minuter. Ha ett vakande öga på dem så att de inte bränns, och ta ut dem från ugnen när de känns torkade och klara.

Detta recept är lånat från våra vänner på Renée Voltaire.