Det här receptet på svarvade rödbetor i radiccioblad har vårt vänner på Herbaria delat med oss. Det passar perfekt som en smarrig förrätt eller som en side salad till något fräscht grillat under sommarmånaderna. Det är enkelt att göra och smakar väldigt väldigt gott, det kan vi lova.

Ingredienser

  • Rödbetor
  • Svart morot
  • Radiccioblad

Dillolja

Gör så här

1. Mixa dillen med olivolja till en helt jämn illgrön olja.

2. Blanda Vilda Hilda med en aning hett vatten och låt smakerna blomma ut, tillsätt kryddan till oljan och mixa.

3. Smaka av med mer Vilda Hilda.

4. Låt oljan stå en stund i kylskåpet så att oljan lägger sig på toppen och dillen sjunker till botten.

5. Skär loss blad för blad på radicciohuvudet vid basen och lossa dem försiktigt. Fördela bladen två och två på tallrikar.

6. Svarva grönsakerna med en spiralizer till tunn spaghetti. Servera spaghettin rå, eller häll kokande vatten över och sila direkt bort vattnet för att inte förlora krispigheten i grönsakerna. Fördela pastan i radicciobladen.

7. Ta med en lång sked upp dillkräm och fördela på rödbetorna. Ringla lite av den gröna oljan på tallriken.

8. Servera med en limeklyfta att pressa över.