Semifreddo är det italienska ordet för halvfryst så en kan säga att det här är ett recept på en mjuk och krämig glass. Vad vi gillar extra mycket med det här receptet är att glassen sköter sig själv i frysen och du behöver ingen glassmaskin för att kunna göra den. Recept på en lättlagad halvfryst glass helt enkelt.

Ingredienser

  • 250 g frysta blåbär och hallon
  • 3 ekologiska ägg
  • 1/2 dl florsocker (30 g)
  • 2 tsk Khoisan Tea äkta vaniljpulver
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 4 dl vispgrädde (400 g)

Gör så här

1. Börja med att värma upp de frysta bären. Låt koka i 5 minuter för att bli av med lite vätska.

2. Låt bären svalna och separera under tiden äggen, vispa samman äggulorna med florsockret och vaniljpulvret. Spara äggvitorna till senare.

3. Tillsätt den kondenserade mjölken och vänd samman glassmeten.

4. Vispa grädden tills den får en fluffig konsistens. Vänd då ner den i glassmeten lite i taget.

5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner äggvitorna i glassmeten lite i taget.

6. Häll upp glassmeten i en rektangulär bakform, varvat med bärkompotten. Ställ i frysen i c:a 4 timmar.

7. Servera och njut!