Päronkornsallad med örtrostad sötpotatis och persiljevinägrett. Ja, ni hör ju själv vilken riktig pangsallad det här är. Skynda ut i köket och laga, laga, laga. Salladen funkar helt okej som matlåda också, men är som godast när den är helt nylagad.

Ingredienser

Räcker till 4 portioner.

Sallad

  • 1 1/2 dl pärlkorn 
  • 500 g ekologisk sötpotatis
  • 200 g ekologisk grönkål
  • 1 ekologisk zucchini
  • 1 liten ekologisk rödlök
  • 150 g ekologisk getost
  • 2 msk extra jungfru olivolja 
  • 1/2 msk ramslök 
  • 1/2 tsk salt 
  • 1 krm svartpeppar 
  • 1/2 dl pumpakärnor

Persiljevinägrett

  • 3 msk extra jungfru olivolja 
  • 1 msk citronbalsamico 
  • 1 ekologisk vitlöksklyfta, pressad 
  • 1/2 dl ekologisk finhackad färsk bladpersilja
  • 1 krm salt 
  • 1/2 krm svartpeppar

Gör så här

1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader.

2. Koka sedan pärlkornen enligt anvisning på förpackningen.

3. Skölj grönkålen och riv den i mindre bitar. Massera sedan in 1 msk olja.

4. Skala och skär sedan löken och zucchinin i tunna bitar med hjälp av mandolin eller osthyvel.

5. Borsta av sötpotatisen och skölj den noggrant. Skär den därefter i cm tjocka skivor och sedan på mitten.

6. Lägg sötpotatisen på en plåt, blanda runt med 1 msk olja, salt, peppar och ramslök. Rosta sedan mitten av ugnen i 15 minuter.

7. Ta ut plåten och blanda ner kålen. Sätt därefter tillbaka plåten i ugnen mellan 5-7 minuter tills kålen blivit krispig.

8. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg.

9. Blanda samman pärlkorn, sötpotatis, kål, zucchini och lök.

10. Rör ihop ingredienserna till persiljevinägretten. Ringla över salladen och blanda runt. 

11. Avslutningsvis, toppa salladen med smulad getost och de rostade pumpakärnorna.