Vi använder cookies för att din kundupplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer.
Den här krämiga motot- och sötpotatissoppan med furikake har våra kompisar på Herbaria tipsat oss om. Den är enkel att tillaga och väldigt god. Önskar du en soppa med lite extra hetta tipsar vi om att tillsätta lite mer chili och ingefära.
Ingredienser
Räcker till 4 portioner
Soppa
- 1 stor sötpotatis
- 2 stora morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liten gul lök
- 0,5 chilifrukt
- 2 cm färsk ingefära
- 1 tsk Bella buljong
- 5 dl vatten
- 1–2 dl havregrädde
- Salt
Furikake
- 1 dl ströbröd
- 1/2 dl fänkålsfrön
- 1 ark nori (algpapper)
- 2 msk svarta sesamfrön
- 2 msk vita sesamfrön
- 1/2 msk Herbaria Red hot chili
- 2 msk flingsalt
Gör så här
Soppa
1. Börja med att skala grönsakerna och skära dem i mindre bitar. Koka dem därefter tills de blir mjuka.
2. Riv ingefära och vitlök och tillsätt tillsammans med buljongen och finhackad chili.
3. Låt soppan koka upp och mixa sedan soppan slät och tillsätt därefter havregrädde tills du uppnår önskad konsistens.
4. Smaka av med salt och toppa med furikake innan servering.
Furikake
1. Klipp ner noriarket i små bitar och blanda med övriga ingredienser.
2. Förvara i en väl försluten burk och använd som topping på vilken rätt som helst som behöver lite extra smak eller krip.