Är du en sucker för choklad? Då är det här ett recept du ska lägga på minnet. Det blir nämligen varken godare, nyttigare eller enklare att göra chokladtryffel än så här. Testa själv. Vi lovar att dina tryfflar kommer bli populära bland familj och vänner.

Ingredienser

Räcker till ca. 25 stycken

Gör så här

1. Börja med att blanda kokossockret med 1 msk kokande vatten och låt blandningen stå och svälla i 10-15 minuter under omrörning.

2. Efter 10-15 minuter märker du att sockret smält ner till en slät pastaliknande konsistens.

3. Värm kokosoljan i vattenbad tills den når en flytande konsistens, strax över rumstemperatur.

4. Blanda alla ingredienserna i en mixer tills du fått en fin och jämn konsistens.

5. Klä en fyrkantig form med plastfolie eller bakplåtspapper och häll över smeten i den klädda formen. Ställ därefter formen i frysen och låt den stå tills den stelnat. Det tar ca 30 minuter.

6. Skär i bitar och servera.

7. Förvara eventuella rester i kylskåp.

Detta recept är lånat av våra vänner på Superfruit.