Vi använder cookies för att din kundupplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer.
Det här receptet på choklad- och hasselnötssmör förvandlar varje 3+ frukost till en 6+ frukost in the blink of an eye. Vi tycker att det passar utmärkt på pannkakor, som topping på gröten eller som ett lyxigt pålägg på en rostad macka. Dessutom är det toppen att använda i bakning och i deserter. Som ni hör finns det flera användningsområden och även om burken håller 2 veckor i kylen kan vi nästan garantera att du käkat upp den inom en vecka.
Ingredienser
- 2 dl naturella hasselnötter
- 2 tsk kakao
- 4 urkärnade dadlar
- 2 msk kokosolja. Vill du ha en något rinnigare konsistens på ditt smör går det bra att addera extra kokosolja.
- Agavesirap
Gör så här
1. Mixa nötterna tillammans med kokosoljan i en matberedare tills du har fått en jämn och slät smet.
2. Tillsätt därefter kakao och dadlar. Mixa sedan på nytt.
3. Smaka av och söta med agavesirap efter egna preferenser.
4. Häll upp i valfri glasburk och förvara i kylen.