Sidsel Löyche

Sidsel Löyche testar

Vi lät vår kompis, skönhetsskribenten Sidsel Löyche, testa och recensera Moonsuns body scrub, body oil och body lotion.


Monsun Organic of Sweden är en holistisk skönhetsserie som passar de flesta hudtyper, inklusive problemhud. Råvarorna som används produceras och skördas på ett miljövänligt sätt och förpackningarna är tillverkade i återvunnen plast för ett så miljövänligt resultat som möjligt. Dessa väldoftande produkter gör gott för både naturen och själen!

Jag har bekantat mig med Moonsun Organic of Sweden sedan tidigare och kan varmt rekommendera deras Body & Hair Soap som piggar upp med sin lätt kryddiga citrusdoft och kan användas på kropp och hår samt som sminkborttagning och raktvål utan att torka ut huden. Jag gillar även deras Face Cream med macadamianolja och havtorn vilket ger en härlig boost till vintertrött hud. Så när tre nya produkter från detta ekologiska varumärke levererades till mig blev jag såklart väldigt glad. 

Body Scrub med socker och sheasmör

Först ut är min absoluta favorit; Body Scrub med socker och sheasmör. Känner du igen den där känslan av att öppna en ny produkt och direkt slås av ånger över det faktum att den kommer ta slut? Så fort jag doppade fingrarna i denna sommargula scrub som doftar himmelsk av citron visste jag att detta skulle bli en kort men intensiv kärlekshistoria. Jag har använt produkten främst på mina ben och lår för att få bort döda hudceller och kunna bygga upp ett fint glow de soliga dagar vi hittills haft. Huden känns återfuktad och otroligt mjuk efteråt, och doften är magisk! Det är verkligen något meditativt över att smörja in sig med produkter som gör gott för både kropp och sinne. Om du ska unna dig en ny hudvårdsprodukt för kroppen i vår bör det bli denna!

Beeswax Body Oil

Efter en bra peeling gillar jag att tillföra ännu mer fukt till huden och här kommer nästa produkt in i bilden; Beeswax Body Oil. Denna härligt feta kräm med bivaxolja glider över huden likt honung och gör ett fantastiskt jobb för torra partier såsom trötta fötter, och vinterspruckna händer, men även torr hårbotten och frasiga toppar. Oljan lämnar huden mjuk och följsam med en fin lyster. Smörj in dig efter dusch eller bad när du har tid att glida runt utan kläder en stund då den tar ett tag på sig att absorberas ordentligt.

Vitaminberikad Body Lotion

Till sist har jag även testat en vitaminberikad Body Lotion som absorberas av huden betydligt raskare än bivaxoljan, men inte förför med samma feta konsistens. Den är en utmärkt produkt som ger fukt efter bad eller dusch, och funkar bättre de dagar du rask vill komma i kläderna igen, men den känns ändå inte lika fuktgivande och lyxig som ovan nämnda variant.

För att sammanfatta kan jag inte nog rekommendera kombinationen av scrub plus kroppsoljan med bivax för att verkligen få en mjuk och följsam hud. Om din ekonomi räcker till en produkt ska du satsa på en Body Scrub just för att den effektivt vårstädar huden med en fantastisk doft. Och om du precis som jag kan tycka att det vanligtvis är lite besvärligt och tidskrävande att använda en scrub i duschen så vågar jag nästan garantera att denna variant kommer få dig att tänka om.

Bild på Moonsun Body Beewax Body Oil och Moonsun Body Lotion i skogsmiljö.