Sidsel Löyche

Sidsel Löyche testar

Vi lät vår kompis, skönhetsskribenten Sidsel Löyche, testa och recensera ampuller och våra favoritmasker från Madara.


Madara var ett tidigare okänt märke för mig. Jag har testat fyra olika ansiktsmasker samt två sorters serum i ampuller och är överlag väldigt imponerad av deras produkter. Det är toppen att ha ett par olika ansiktsmasker att kombinera så att du exempelvis kan lägga en porminskade variant runt näsan, och en fuktgivande sort på kinderna. Efter ett par veckor med Madara ser min hud betydligt piggare ut och vinterns glåmighet är som bortblåst.

SOS Moisture+Radiance Hydra Mask

Detta är min absoluta favorit av de produkter jag testat från Madara. Min hud använder sig av varje ursäkt för att bli torr; temperaturskillnader, flygresor, smink, årstider som skiftar, datorskärmen och dåliga serier på Netflix… Så denna mask har verkligen varit ett välkommet inslag i hudvårdsrutinen. Med nordisk pion, hyaluronsyra och fuktgivande naturligt socker förhindrar masken återkommande torrhet och reducerar obehaglig stamhet som man typisk får av torr hy.

Jag har använt masken 2 gånger per vecka och låtit den sitta i någon halvtimme för att sedan vräka på en läcker olja för en rejäl fuktdos när min hud känns besvärlig. Hyn har upplevts piggare hela dagen, även under smink och jag har faktiskt fått ett par komplimanger för ett snyggt glow.

Smart Anti-Pollution Charcoal & Mud Repair Mask

Likt andra lermasker stelar denna och gör det svårt att åstadkomma annat än att dricka smoothie genom sugrör. Perfekt när du vill ha en liten stund för dig själv! Till skillnad från andra liknande produkter stramar den inte obehagligt mycket, och den flagnar inte heller, så du slipper rester från din ansiktsmask i soffan. Masken är lite besvärlig att tvätta bort då den tycks bita sig fast ordentligt i alla små vrår runt näsan, men efteråt känns huden mjuk och len. Denna behandling kan användas 2-3 gånger per vecka för att förebygga tidiga tecken på åldrad hud, för att motverka täppta porer och för att ge ny lyster. Låt verka i ca 10 min.

Brightening AHA Peel Mask

Jag gillar AHA-produkter och detta är inget undantag. AHA-syror utvinns ur växter och frukter och kallas därför också ofta för fruktsyror. Dessa syror är vattenlösliga och bra för solskadad och trött hy. AHA är en förkortning av Alpha Hydroxy Acid vilket i sin tur är ett samlingsnamn för flera olika syror varav de mest effektiva är glykolsyra (från sockerrör) och mjölksyra.

Fruktsyrorna exfolierar bort döda hudceller och smuts för att bidra till cellförnyelse och därmed en både finare jämnare hy. Efter en behandling är det lättare för huden att bevara fukt och ta emot god inverkan från andra produkter. Tänk dock på att huden är extra känslig för sol efter en AHA-behandling så använd hög solskyddsfaktor, och undvik dem helt under sommaren om du är känslig. Det räcker att använda masken i någon minut eller två.

Detox ultra purifying mud mask

Ytterligare en lermask som absorberar överflödig olja i huden, rengör porerna på djupet och reducerar synliga ojämnheter såsom acne eller mindre inflammationer. Masken verkar återfuktande och ger ett fint glow efter användning. Jag har använt den en gång per vecka i ca 20 min för synbart mindre trött hy. Dras du med acne eller förstorade porer kan du med fördel göra två behandlingar per vecka.

Jag testade även två sorters ampuller; Antioxidant Energiser och Amino-Fill 3D Lifting. De säljs som tio-pack och du rekommenderas egentligen att använda en om dagen i 10 dagar som behandling, och därefter 2 - 3 gånger per vecka för bästa resultat. Jag fick testa två ampuller av varje så kan inte fullt ut uttala mig om en hel behandling men har nog ändå skapat mig en relativt bra bild av produkterna. De ska användas på ren hud innan övrig hudvård som ett extra steg i din dagliga rutin.

Amino-Fill 3D Lifting Ampoule

Detta serum ska förbättra hudens elastisitet och ge ett fast resultat. Jag upplever dock att huden känns stram snarare än fast och smidig. Det känns betydligt bättre efter att jag lagt på ytterligare produkter (jag har använt en fuktgivande olja på dagen och en ansiktsmask med kollagen på kvällen) - men detta serum känns helt klart mindre behagligt än nedan nämna variant. Det luktar även starkt av alkohol vilket inte är en favorit tidigt på morgonen.

Antioxidant Energiser Ampoules

Du får inte ha bråttom ut genom dörren när du använder detta serum då det tar god tid på sig att absorberas av huden! Den känns som en lyxig ansikts-olja full av fukt och ger fin lyster samt känns väldigt behaglig. Huden blir mjuk och pigg. Ampullen innehåller antioxidanter, vitaminer och fettsyror som tillsammans neutraliserar skador från fria radikaler, reparerar solskador och motverkar för tidigt åldrande. Varje ampull är en dos, men jag upplevde att denna räckte till två omgångar och kunde således använda hälften på morgonen och hälften på kvällen för ett 24-timmars underhåll.

Amino-Fill 3D Lifting Ampoule