Nyttiga och snabba mellanmål

Vi har listat våra favorit mellanmål när tiden inte riktigt räcker till, smaklig spis!

Kvarg/keso/yougurt – blanda hur du vill, idag finns det många alternativ och smaksättningar på de nämda mejeriprodukterna, var inte rädd för att blanda dem för variation, keso utblandat med lite vanlijkvarg och varma bär är perfekt som både mellanmål och efterrätt, eller testa blanda ut yogurten/filmjölken med smaksatt kvarg och du har ett proteinrikt mellanmål, tillsätt nötter, musli eller granola så håller du dig mätt längre! 

Smoothie smoothie kanske känns uttjatat nu men faktum är att du kan variera din smoothie exakt hur du vill, välj att göra den matig genom att tillsätta till exempel spenat, brocolli, avokado eller grönkål, garnera med pumpakärnor och din kropp kommer tacka dig! Vill du ha en fettförbränannde effekt kan du tilsätta lite cayennepeppar.

Vill du göra den sötare kan du använda dig utav frukt och bär i alla dess former.

Förbered smoothiens innehåll kvällen innan och mixa på morgonen och ät till frukost, ta med resterna i en mugg med lock och ha som mellanmål på jobbet!

 

Rester – låt ingen mat gå till spillo! Har du rester i kylen kan du enkelt slänga ihop ett mellanmål eller en middag, har du köttfärs eller liknande över är det enkelt att bara hacka ner lite extra grönsaker så har du en god gryta eller soppa! Eller ta fram vad kylen erbjuder och blanda runt, lägg i muffinsformar tillsammans med äggstanning och grädda i ugnen – så har du mellanmålsmuffins för hela veckan!

 

Mackor ingenting går väl upp emot goda mackor med härligt pålägg? Det finns faktiskt nyttiga alternativ när det gäller bröd, baka själv eller köp färdigt rågbröd. Lägg vad som önskas på mackan, mosad avokado är ett nyttigt pålägg istället för smör, mager kalkon är gott tillsammans med en skiva tomat eller prova grilla mackan! Mackor är enkelt att förbereda och ta med som mellanmål och behöver faktiskt inte vara onyttigt!

 

Bakad gröt Havregryn är något vi ofta har hemma, och visst kan man bli trött på havregrynsgröt men faktum är att superfrukosten havregrynsgröt går att variera på massor av olika sätt! Prova att blanda ihop havregryn(eller råg eller dinkelflingor) tillsammans med ägg och mandelmjölk, smaksätt med kanel, vaniljstång honung eller andra valfria smaksättare och sätt in i mikron i några minuter, vill du ha den matigare kan du tillsätta fröer och nötter eller proteinpulver om så önskas, servera med färska bär.