Marknaden för mineralsmink har vuxit otroligt mycket de senaste åren och vi förstår varför. Med endast naturliga ingredienser som skyddar och verkar lugnande för irriterad hud är mineralsmink ett alternativ som passar de flesta, oavsett hudtyp. Har du inte redan testat mineralsmink så är det hög tid att göra det. Nedan hittar du information om vad mineralsmink är, varför det är bra och vad du ska välja för typ av mineralsmink. Det kanske ger förståelse för hur bra detta smink är.

Vad är mineralsmink?

Mineralsmink är precis som de låter. Smink gjort på mineraler. Mineraler finner man i sin renaste form i naturen och är därför ett helt naturligt pulver som inte skadar din hud. Pulvret finmals från mineraler som zink, titan och järn. Därefter behandlas det och blandas samman med andra mineraler för att skapa de perfekta färgerna och rätt formula.

Mineralsmink eller vanligt smink?

Fördelen med mineralsmink jämfört med vanligt smink är att mineralsmink är ett naturligt alternativ. Väljer du ett bra mineralsmink så är det fritt från konserveringsmedel och andra skadliga ämnen. Mineralsmink är, på grund av sin naturliga form, bra för känslig hud och verkar antiinflammatoriskt. Därför är risken för allergi liten och sminket hjälper till att lugna en irriterad problemhud. Huden blir silkeslen med ett och du upplever inte den spacklade och kakiga känslan, som du annars kan känna av en krämig foundation. Den stora skillnaden mellan vanligt smink och mineralsmink är att mineralsminket tillåter huden att andas utan att täppa igen porerna.

Vilket mineralsmink ska du välja?

Även om många märken använder sig av rena mineraler är det bra om du är lite observant när du väljer mineralsmink. Det finns nämligen ämnen som är mindre bra för huden och kan vara direkt skadliga. Läs igenom innehållsförteckningen om du inte känner igen märket och kolla efter ämnen som nickel, krom, vismuth (bismuth), parfym och talk. Dessa ingredienser kan ge utslag, framkalla allergier och ge klåda när du blir varm eller svettas. Därför ska du välja mineralsmink som är noggrant tillverkade med naturliga ingredienser som skyddar och vårdar din hud.

Gör ett snällt val mot din hud och välj mineralsmink.