Så undviker du slitet och torrt hår under sommaren

Under sommaren utsätts håret ofta för olika påfrestningar. Sommarklimatet, bad och saltvatten kan torka ut och slita på ditt hår och din hårbotten. Vi har fått några användbara tips från Khadi hur du kan hjälpa till att vårda och hålla ditt hår friskt med skonsam, naturlig hårvård.

 

Slitna toppar och håravbrott är ofta den naturliga fienden till alla välmående, friska hår. Detta hindrar håret från att växa genom att förstöra det i topparna och tillslut i längderna. Slitna toppar och håravbrott är ofta resultatet av en ovarsam och aggressiv hårvårdsrutin. Upptäck hur du kan byta till skonsam, naturlig hårvård och hålla ditt hår friskt!

 

 

1. Borsta håret dagligen med en naturlig och skonsam hårborste.

Detta hjälper till att ta bort torra fjäll från hårbotten och är ett skonsamt sätt att reda ut knutor eller trassel. Borsten gör även håret lätt och ger fin glans utan att slita på håret och sprider effektivt ut hårets egna oljor och gör håret starkare och näringsrikt.

2. Använd Khadi Hair Oil två gånger i veckan.

De rika aktiva ingredienserna i håroljan lugnar hårbotten, förseglar hårstråna och lämnar det mjukt, smidigt och återfuktat.

3. Använd ett reparerande, stärkande & återfuktande schampo

Khadi Rose Repair Schampo som är speciellt lämpligt för torrt och behandlat hår. Den rika kompositionen ger näring och mjukgör håret samtidigt som den ger det glans och doftar underbart av neroli. Efter regelbunden användning blir livlöst hår slätt, glänsande och lätt att kamma. 

4. Använd Khadi Hair Wash Powder

Khadi Ayurvedic Powder Shampoo Sensitive Herbal Wash är ett växtbaserat schampo i pulverform som skonsamt rengör håret med hjälp av ayurvediska örter. Produkten ger omedelbar lindring och harmoni till en känslig hårbotten och är speciellt lämplig för irriterad och känslig hårbotten. Schampot kommer försiktigt att lösa upp döda celler och de aktiva ingredienserna stärker ditt hår och främjar hårväxten.

5. Stärk håret med Khadi Neutral Henna.

Khadi Neutral Henna är en stärkande behandling som förnyar din hårstruktur. Hårfärgen består av 100% neutral Henna som utvinns från växten Cassia obovata eller Senna italica. De aktiva substanserna från bladen på Senna växten omsluter hårstråna på ett skonsamt sätt, ger fukt, fyller i små skador och framhäver din hårton på ett naturligt sätt. Khaki Neutral Henna passar dig som vill få tillbaka glasen och kraften i håret men som inte vill ha förändring i själva färgen.