Kokosolja: för håret, huden & matlagningen

Kokosolja har många användningsområden eftersom den passar bra både till matlagning, hudvård och hårvård. Upptäck alla fördelar med kokosoljan och bli inspirerad; vi har samlat våra bästa tips till dig här!

 

Hudvård

Kokosolja är naturligt återfuktande och passar därför perfekt att använda i hudvård. Spruckna nagelband, fnasiga läppar, eller torra armbågar är några av flera områden som kokosoljan kan hjälpa till att mjukgöra. Oljan fungerar även som en naturlig sminkborttagning och smälter lätt bort vanlig och vattenfast make-up. Testa att byta ut din rakkräm mot kokosolja, den kommer att ge dig en len och enkel rakning!

Hårvård

Spröda hårtoppar? Torr hårbotten? Applicera kokosoljan som en hårmask eller kur för en djupgående återfuktning av din hårbotten. För extra intensiv effekt kan man sova med oljan i håret över natten. Skölj noggrant ur dagen efter. Det funkar även toppen att använda några droppar av oljan dagligen för glans i längderna.

Matlagning

Kokosolja passar utmärkt till stekning, och då kan du med fördel välja en doft- och smakfri variant. Oljan är även utmärkt att baka med och för den som vill ha en tydligare kokossmak passar en kallpressad variant utmärkt. Vi tipsar om vårt supergoda recept på bananpannkakor med valnötter och kokos!

Lycka till!

kokosnötter