Våra kompisar på Yogobe har delat med sig av sin bästa kvällsrutin, och den är vi glada att kunna dela med er! Oavsett hur din dag sett ut, ge dig själv en stund att reflektera över den, att komma ner i varv och lugna hela kroppen. Om du går och lägger dig med kroppen på högvarv kan sömnen och din viktiga återhämtning påverkas negativt. Balansera av och på genom en skön kvällsrutin.

Förbered kroppen för sömn genom yoga

Att utöva yoga på kvällen innan du ska sova hjälper dig att komma ner i varv, sänka stressnivån och lägga grunden för en skön sömn. Välj gärna att utöva yoga nidra, yin- eller restorative yoga, som båda är lugna yogaformer. Det finns även yogaövningar du med fördel du kan utöva i sängen.

Benen upp mot väggen

Ska du välja en enda position så är Viparita karani, benen upp mot väggen, verkligen att rekommendera. Detta är den mest återhämtande position du kan utöva. Ligg i 10-20 minuter och du får en fantastisk avslappning.

Meditera eller lyssna på lugn musik

Ger dig chansen att lugna ner andetaget, ta djupare andetag och komma mer i kontakt med din kropp. Det ger dig chansen att känna tröttheten på ett naturligt sätt. Om du har svårt att fokusera gör då en andningsövning eller upprepa ett mantra tills du känner dig lugn igen.

Stäng av och koppla ur

Försök att stänga av alla skärmar någon timme innan läggdags för att låta hjärnan och ögonen vila från skärmljus.

Släck ner

För att inte lura hjärnan att det fortfarande är dag, släck ner runt omkring dig.

Drick en varm kopp te

Välj lugnande örtté såsom kamomill eller rooibos, fritt från koffein.

Skriv dagbok

Skriv ner alla tankar som virvlar runt. Sätt dem på pränt för att lättare få dem att sakta in. Att skriva ner tankar hjälper oss också att sortera bland dem, vilka är viktiga, vilka kan du släppa?

Reflektera

Tänk på tre saker du är tacksam över att dagen gett dig - Att reflektera över det positiva i ditt liv ger dig en bra avslutning på dagen. Du kan även skriva ner vad du är tacksam över i din dagbok.

Yoga med Yogobe

En video för skön avslappning, 30 minuter yinyoga med Josefine Bengtsson. Välgörande yinyogapositioner för att slappna av i kropp och sinne.