En superhärlig vegansk jackfruit-sallad med kapris, krossade alger och dillmajonäs. Den kan kännas lite klurig att fixa ihop eftersom att den kräver några moment men vi lovar att slutresultatet är oemotståndligt. Och det bästa av allt? Den går att spara i kylen och äta flera dagar i rad, man tröttnar aldrig! Para ihop med kokt färskpotatis eller varför inte en tonfisk & avokadotoast?

Ingredienser

Räcker till ca 4 portioner

 • 1 selleristjälk finhackad
 • 3 msk små kapris
 • 1 msk krossade torkade alger
 • 1 konservburk grön jackfruit i saltlake/vatten (280gr avrunnen vikt)

Dillmajo

Snabb-picklad lök

 • 1 liten rödlök
 • 1 tsk salt
 • 1/2 dl vit balsamvinäger

Gör så här

Jackfruit

Koka i vatten på medelhög värme ca 45 min tills mjuk. Sila av vattnet och låt svalna. När jackfruiten svalnat helt, skär i små bitar. Samtidigt som jackfruiten kokar, förbered picklad lök och dillmajo.

Snabbpicklad lök

Finhacka lök och lägg över i en liten skål, häll på salt och vinäger (det ska precis täcka löken). Låt stå minst 1 timme.

Dillmajo

 1. I en blenderkanna, häll i sojamjölk och citronjuice och låt stå ca 1 minut. Mjölken ska spricka och bli lite klumpig.
 2. Mixa snabbt ihop det igen, så mjölken inte längre är klumpig. Ha i vitlök, dijon, dill, salt och mixa i ca 30 sek så det blir en ljusgrön mjölk.
 3. Samtidigt som mixern är på häll sakta sakta i 3 msk av rapsoljan i den ljusgröna mjölken och låt det mixas ihop ca 1 minut. Häll sedan sakta i resterande olja i en stråle tills det blir en tjock majo. Ibland kan det behöva lite mindre olja och ibland lite mer.
 4. I en stor skål ha i finhackad selleri, kapris, krossade alger, tonfisksbitar av jackfruit, dillmajo, picklad lök (sila av vinägern) och vänd runt så allt blir jämt fördelat.

Voila! Låt gärna stå i kylen ett par timmar eller till dagen efter, då är den som godast när smakerna satt sig. Servera gärna ihop med en god sallad, kokt kall potatis, picklad fänkål, avokado och senapsvinaigrette. Eller rosta en tjock skiva ljust surdegsbröd, pensla med olivolja & tunt lager dijon, på med massa avokado, blandade gröna blad, jackfruiten och toppa med rädisor, picklad fänkål och klippt dill!