Förr kallades det för husmorstips, vi kallar det för köks-spa. Det låter kanske konstigt och hudvård klingar kanske inte så bra med kök. Men det är inte köket i sig vi menar nu. Det är vad du kan hitta i köksskåpen som vi tänker hylla. Vi tycker ju naturligt är bäst och vi älskar när man kan använda livsmedel till mer än att bara äta. Tycker du detsamma har du verkligen hittat rätt. Bra, naturlig hudvård som boostar din hud finns närmare än vad du tror. Här nedan hittar du smidiga tips på hur du enkelt kan få fräscha naglar, hur du kan blanda din egen ansiktsmask och vad salt och socker kan ge till en trött och grå hud.

Citron

Citron är bra till mycket. Både för ditt inre och ditt yttre. Citronsaft kan du med fördel blanda ner i masker och rengöringsprodukter för att motverka fet, grovporig och oren hud. Du kan också spara resterna av en pressad citron och gräva ner naglar i den. Låter du citronen verka på dina fingertoppar ett par minuter har du sen rena, fina naglar och fräscha nagelband. Skölj bara av med ljummet vatten, sen har du fräscha fingrar igen.

Socker och salt

Både socker och salt är ett bra och effektivt alternativ för en naturlig kroppsskrubb. Salt är bakteriedödande och rikt på mineraler. Du kan därför, med fördel, använda en saltskrubb på problemområden som eksem och annan klåda. I en skrubb gör saltet din hud mjuk och ren. Har du mot förmodan inte salt hemma eller en extremt känslig hud kan du lika bra blanda ihop socker tillsammans med en vegetabilisk olja till en härlig skrubb. Skrubba huden i duschen och skölj av. Oavsett om du använder salt eller socker så rengör du huden, skrubbar bort döda hudceller och lämnar kvar en fräsch hud med ny lyster.

Rapsolja

Att vi använder rapsolja till matlagningen är ingen nyhet. Det som kanske är en nyhet är att använda rapsoljan till huden. Rapsolja innehåller flera olika fettsyror och är dessutom en antiinflammatorisk olja. Lider du av en torr och irriterad hud kan det ofta vara till stor hjälp att smörja in sig med rapsolja. Vill du underlätta insmörjningen har vi ett tips. Testa fylla en vattensprayflaska med rapsolja och spraya på huden. Då får du ett tunt lager som är lätt att applicera. Inte nog med att oljan hjälper en torr och irriterad hud, du kan dessutom använda oljan som rengöring och sminkborttagning. Olja löser både fett och smuts och tar effektivt bort make up. Smörj in en liten mängd olja i ansiktet, skölj av med ljummet vatten och torka bort resterna med en tvättlapp eller handduken du använder för ansiktet.