Begreppet Girlboss trendar fortsatt och i höst möts vi av en ”power suit”, inte bara i garderoben men även i sminkväskan. Den största trenden är dock en inre skönhet som du får med rätt vårdande produkter för både kropp och själ. Modiga starka färger, frisyrer med attityd och eyeliner som tar plats. Hösten 2018 gör ingen besviken. Glitter-trenden håller i sig tillsammans med klumpig 60-talsinspirerad mascara. Men framförallt är skönhet 2018 mer än någonsin, något som kommer inifrån.

Makeup

När det kommer till smink är det verkligen på tiden att släppa contouring och för mycket make överlag; satsa på läppar eller ögon, och håll resten cleant för en hälsosam look i höst.

För oss som växte upp på 90-talet känns mycket familjärt; Färgglad eyeliner, glitter på ögonlocken och en rejäl mängd mascara. Dock är trenderna något förfinade 2018 med ett enkelt futuristiskt blått eyelinerstreck under ögat eller glitterfräknar. En hint av glitter eller metalliska toner smyger sig in i annars subtila jordtoner för att ge lyster i din bronzer, rouge och ögonskugga. Allt för att ge rätt glow.

Och lyster som sådant är på tapeten i höst. Välj bort den matta pudriga looken för glansig återfuktad hy. I samma anda kan vi vinka hejdå till de täckande matta läppstiften och istället välkomna färgade läppglans för en blöt kyss.

Hudvård

Allt fler konsumenter är numera medvetna om vikten av en ekologisk livsstil. Det ställer krav på leverantörerna vilket ger oss ett större utbud av ekologisk hudvård i miljövänliga förpackningar.

Vi fortsätter hämta inspiration från Korea som gett oss kunskap om snigelserum i hudvård, och mängden probiotisk hudvård fortsätter att växa och ta plats i våra badrumsskåp. Vi ser också ett ökat intresse för ett mer hälsosamt liv vilket ger resultat inte bara i kylskåpet, men också bland vitaminer och kosttillskott. Uttrycket ”skönhet kommer inifrån” blir alltmer aktuellt i höst med ett ständigt ökande utbud av pulver, drycker, vitaminer och ”ätbar skönhet” såsom choklad och teer som ska vara bra för hud, hår och naglar.

Vitaminer och syror

C vitamin är ett alltmer vanligt inslag i hudvård. Det hjälper till att dra ihop porer, jämna ut hudtonen och ge rätt glow i höst. Trenden bottnar i att vi blir alltmer medvetna om dålig luft och vill hålla huden ren från föroreningar. Vi kommer med största sannolikhet se mer vitaminer och syror i vår hudvård framöver. Även hampa är en kommande ingrediens som lugnar stressad hy som ofta utsätts för temperaturskillnader. Perfekt om din hy har en tendens att bli irriterad när hösten övergår i vinter, eller efter ett svettigt träningspass.

Kristaller och stenar

Man behöver inte nödvändigtvis ladda sina kristaller i månljus för att få effekt. Rollers för ansiktet gjorda i jade syns frekvent i sociala medier och sägs minska puffighet i ansiktet samt ge jämnare hudton. De har funnits inom kinesisk medicin sedan 1600-talet men har nu blivit populära i västvärlden. Tanken är att du ska rulla stenarna över ansiktet och på så sätt stimulera lymfkörtlarna och ökar blodcirkulationen. Testa även att lägga din roller i kylen innan du använder den för att få bort trötta påsar under ögonen.

#SundayFacial

Ansiktsmaskerna är här för att stanna. De blir alltmer avancerade och i Sydkorea finns numera specifika masker för nästintill varje del av din kropp som kan tänkas behöva en boost såsom händer, bröst, nagelband och armar. I Sverige har vi inte samma rika utbud ännu, men här finns gott om ekologiska varianter för ansiktet, och du kan gott testa många olika då de aktiva ingredienserna har olika egenskaper för exempelvis trött, torr eller irriterad hy.

Skönhetssömn

Att sova gott har alltid varit avgörande för att må bra, men nu mer än någonsin tar naturliga produkter som ska hjälpa dig uppnå den perfekta skönhetssömnen plats på marknaden. Sovmasker, rumssprayer och lugnande oljor att ha på kudden. Även hudvård framställd specifikt för att verka under natten blir nu alltmer avancerad och specifik.