Även om solen bidrar till mycket, som fint solblekt sommarhår, solkysst hud och härliga dagar på stranden med vännerna, så kan det ibland vara svårt att känna sig fräsch under sommarens hetaste dagar. Helst vill man springa omkring med bikini och badshorts hela dagarna, utan att behöva tänka på smink eller åtsittande kläder. När verkligheten kommer ifatt och när man inte längre kan ligga på stranden eller i en svalkande pool så vet vi hur det känns. Duschen svalkar endast för stunden. Ansiktet blir lätt glansigt. Sminket kan lätt rinna och håret är knappt lönt att styla. Här är några små knep för att du lättare ska känna dig fräsch under sommarmånaderna eller när du är iväg på semester och njuter av värmen.

Byt ut din ansiktskräm

Ett ganska enkelt knep är att är att byta din ansiktskräm mot en tunnare fuktkräm. När luftfuktigheten ökar på sommaren blir huden i ansiktet inte lika torr. Och ibland kan allt svett göra att vi lätt känner oss feta i huden. En tjock ansiktskräm, kan då bara förvärra allting. Testa att använda en tunnare fuktkräm som huden enkelt absorberar men lämnar efter sig ordentligt med fukt.

Setting powder

Under sommartider, när luften är varm får man lätt extra glans i pannan. Detta för att du är varm och antagligen svettas lite extra. Då är ett bra setting powder att rekommendera. Setting Powder suger upp överflödigt fett och fukt i ansiktet och förebygger att ditt smink blir rinnande i värmen.

Skrubba skrubba och skrubba

Trots att huden i ansiktet har en tendens till att bli fet och oljig under sommarens varma dagar så kan resterande hud på kroppen bli torr och fnasig av solbränna, klor och saltvatten. Se till att få som vana att skrubba huden i duschen. Antingen med en kroppsskrubb som du enkelt kan göra hemma eller med en skrubbhandske som går att återanvända. Skrubba bort torr hud och döda hudceller och var noga med att återfukta med olja eller bodylotion. Inte nog med att du bara får en silkeslen hud, som ser återfuktat och fräsch ut så ger du solens strålar en bättre möjlighet att efterlämna en jämn bränna. Skrubba på!

Strandsnygg

Kanske har du beach-party inbokade i sommarens kalender eller kanske vill du bara vara lite extra fräsch på stranden. Strandsnygg vill man givetvis vara utan att för den saken skull behöva känna sig stylad. Brun utan sol är A och O om du inte redan har en fin solbränna. Har du redan hunnit bygga upp solbrännan är det jättefint att applicera lite highlighter i krämform på kindben och på läpparna. Den lilla detaljen räcker för att ge en extra piff.

Saltspray

Att behöva hålla på med värmeverktyg för att styla håret är inte alltid vad man föredrar efter att man har svalkat dig i duschen innan sommarens varma fester. Då kan vi verkligen rekommendera ett saltspray. Saltspray är fantastiskt året om och särskilt på sommaren när du inte känner för att styla håret. Spraya saltspray i håret efter du har tvättat det, ruffsa till håret lite och VIPS. Håret är stylat med en schysst beachlook. Gör det enkelt för dig och låt ditt hår vila från alla värmeverktyg.