En gurkmeja-pasta är en kryddblanding som du kan använda i all form av matlagning. Du kan tillexempel använda den som smaksättare i din golden milk, i någon härlig höstgryta eller i din chiapudding. Ja, du hör ju själv. Det här receptet kommer att bli en riktigt bra kompis till dig i köket. Och det bästa av allt? Förvarar du pastan i kylen håller den i upp till tre veckor. Så himla nice!

Ingredienser

Gör så här

1. Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med gurkmejapulver. Låt puttra under omrörning i ca. 5 min.

2. Tillsätt övriga kryddor och koka ytterligare ett par minuter. Rör hela tiden.

3. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna något innan du rör i kokosolja.

4. När pastan svalnat helt rör du ned honung eller agave. Lägg sedan över pastan i en burk med lock och förvara i kylen.

Detta recept är lånat från våra vänner på Renée Voltaire.