Vi använder cookies för att din kundupplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer.
En gurkmeja-pasta är en kryddblanding som du kan använda i all form av matlagning. Du kan tillexempel använda den som smaksättare i din golden milk, i någon härlig höstgryta eller i din chiapudding. Ja, du hör ju själv. Det här receptet kommer att bli en riktigt bra kompis till dig i köket. Och det bästa av allt? Förvarar du pastan i kylen håller den i upp till tre veckor. Så himla nice!
Ingredienser
- 1 burk, ca 4 dl
- 3 dl vatten
- 1,5 dl ekologiskt Gurkmejapulver
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 tsk färsk riven ingefära
- 1 tsk Ceylonkanel
- 1 tsk kardemumma
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl Virgin Kokosolja
- 1 msk ekologisk honung eller 1 msk Raw Agave Naturell
Gör så här
1. Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med gurkmejapulver. Låt puttra under omrörning i ca. 5 min.
2. Tillsätt övriga kryddor och koka ytterligare ett par minuter. Rör hela tiden.
3. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna något innan du rör i kokosolja.
4. När pastan svalnat helt rör du ned honung eller agave. Lägg sedan över pastan i en burk med lock och förvara i kylen.
Detta recept är lånat från våra vänner på Renée Voltaire.