Organics by Sara är en oljebaserad hudvårdsserie som innehåller noga utvalda ingredienser. Beroende på vilken hudtyp du har ska oljorna kombineras på olika sätt för att ge din hud det stöd och skydd den behöver. För att du på ett enkelt sätt ska hitta rätt bland oljorna har vi satt samman en guide som ger dig en överblick.

Hudtyp: Torr

Vanliga tecken på att du har en torr hy är att huden i ansiktet stramar, att den saknar lyster och är lite extra matt eller att huden känns lättirriterad. För dig som har en torr hy är det viktigt att fokusera på att välja produkter som adderar rikligt med fukt.

Produkter som passar dig med torr hy

 • Inled din hudvårdsrutin genom att tvätta ansiktet med Cleansing oil Tea Tree. Oljan är berikad med eteriska oljor från geranium och tea tree som har extra renande och balanserande egenskaper. 
 • Nästa steg i din rutin är att applicera Flower water Lavender. Detta är ett ansiktsvatten berikat med lavendel som hjälper till att lugna huden. Ansiktsvattnet blir extra viktigt för dig med torr hy eftersom att det är i detta steg fukten adderas.
 • Som sista steg i din rutin använder du Facial oil Dry skin. Ansiktsoljan blir ytterligare ett viktigt steg för dig med torr hy då den har som uppgift att kapsla in den fukt du applicerade via ansiktsvattnet. Ansiktsoljan innehåller dessutom vårdande oljor från bland annat jojoba som gör huden mjuk och len.

Hudtyp: Blandhy

En blandhy är en hy med två kombinerade egenskaper. Om du har en blandhy kan du uppleva att du är torr på kinderna medan du upplever att huden är fet på de ställen som har en bättre talgproduktion, till exempel pannan, näsan och hakan.

En fördom för dig som har en fet- eller kombinerad hudtyp är att det skulle vara en dålig idé att använda oljor för att rengöra och återfukta ansiktet. Detta stämmer dock inte. Det viktiga är bara att du väljer rätt olja. Du behöver en olja som är tunn, absorberas snabbt och som inte täpper till. Väljer du rätt oljor så hjälper de dessutom till att balansera din hud så att du kan få bukt med de torra områdena och sluta överproducera fett i de fetare partierna.

Produkter som passar dig med blandhy

 • Börja med Cleansing oil Tea Tree för att rengöra ditt ansikte.
 • Använd sedan Flower water Tea Tree för att applicera fukt. Ansiktsvattnet innehåller Tea Tree som verkar antiseptiskt och hjälper till att balansera din hy. Produkten verkar också sammandragande.
 • Efter ansiktsvattnet rekommenderar vi att du använder Oil Serum Antioxidant. Detta serum hjälper till att balansera huden samtidigt som det kapslar in fukten du applicerade via ansiktsvattnet. Serumet har också antiinflammatoriska egenskaper som motverkar eventuella plitor. Dessutom är det rikt på betakaroten som jobbar på eventuella ärr.

Hudtyp: Mogen

Någon gång mellan 40-50 år övergår din hud till att klassas som mogen. I samband med det växer behovet av omvårdnad. Fukt blir extra viktigt för dig eftersom den hjälper till att bibehålla hudens elasticitet.

Produkter som passar dig med mogen hy

 • Rengör ansiktet med Cleansing oil Tea Tree.
 • Därefter applicerar du Flower water Lavender för att tillföra fukt till huden. De eteriska oljorna i produkten verkar balanserande och lugnande för huden.
 • I sista steget applicerar du Facial oil Mature skin för att kapsla in fukten. Produkten motverkar fuktförlust med dess näringsrika oljor från jojoba, oliv och aprikoskärn. Oljorna jobbar dessutom aktivt mot torrhetsrynkor och skyddar huden mot yttre påfrestning som bryter ner huden.

Hudtyp: Känslig

En känslig hud känns ofta igen av att du till exempel har eller har haft eksem eller rosacea. Eftersom att en känslig hy har lätt för att reagera på produkter är det viktigt att tänka på att använda så milda hudvårdsprodukter som möjligt. Ett vanligt råd brukar vara att utesluta produkter med doft.

Produkter som passar dig med känslig hy

 • Tvätta ansiktet med Cleansing oil Sensitive skin. Den här rengöringsoljan är oparfymerad och passar egentligen alla hudtyper men är speciellt utvecklad för dig som har en känslig hy. Den tar effektivt bort både smuts och makeup utan att torka ut eller irritera huden.
 • Applicera sedan Flower water Lavender för att ge din hud fukt. Ansiktsvattnet innehåller lavendel, vilket är en ingrediens som har en lugnande effekt på huden.
 • Använd Facial oil Sensitive skin för att kapsla in fukten från ditt ansiktsvatten. Oljan innehåller jojobaolja som lugnar och mjukgör huden på ett skonsamt sätt. Den innehåller även avokadoolja som vårdar på djupet, samtidigt som den korrigerar eventuell rodnad på huden.

Hudtyp: Normal

Normal hud kännetecknas av att du varken känner sig särskilt torr eller fet. Trots detta är det viktigt att skydda huden från vår påfrestande omgivning med avgaser, solljus och mikroorganismer.

Produkter som passar dig med normal hy

 • Använd Cleansing oil Tea Tree för att rengöra ditt ansikte.
 • Applicera därefter Flower water Lavender för att tillsätta fukt.
 • Kapsla in fukten från ansiktsvattnet med Oil serum Antioxidant. Förutom att kapsla in fukten från ansiktsvattnet hjälper serumet till att ge din hud en skyddande barriär mot yttre påfrestningar.

Ett vanligt misstag många gör är att använda produkter för normal hy, trots att de har en något torr hud. Tänk på att välja produkter som är anpassade för en torr hy då produkterna för en normal hy inte räcker för att täcka upp behoven hos dig som har en torr hy. Om du har en normal hy men upplever att vissa partier blir något torrare under höst- och vinterhalvåret rekommenderar vi att du kompletterar din rutin med facial oil dry skin på de torra partierna. Då använder du produkterna enligt ovan och sedan applicerar några droppar facial oil dry skin ovanpå serumet.

Oavsett vilken hudtyp du har använder du Cleansing oil Eye makeup remover för att tvätta bort din mascara då produkten är anpassad för att alla olika hudtyper. Oljan löser effektivt upp både mascara och ögonskugga utan att det känns kladdigt. Den löser även upp vattenfast mascara utan att tynga ner den tunna huden runt ögonen.