Att återfukta ansiktet är A och O för en lyckad hudvårdsrutin. Efter att du följt din rengöringsprocedur – här kan du läsa mer om hur du rengör huden i 5 enkla steg och här om hur du rengör huden rätt – är det viktigt att du ger huden möjlighet att återfukta sig. Något den gör med fett och fukt. En viktig del i återfuktningen av huden är att välja en ansiktsolja som passar din hudtyp. Något som inte alltid är helt enkelt. Här följer därför en guide till ansiktsoljorna från Marina Miracle.

Hudtyp: Fet och oren hud

Hudens utseende: Finnar och stora porer

Rätt ansiktsolja: Använd Marina Miracle Geranium Face Oil som verkar talgbalanserande då den har ett rikt innehåll av antiinflammatoriska örter. De oljor som används i produkten är lätta och täpper därför inte till porerna i huden.

Hudtyp: Känslig hud, men passar även normal hud

Hudens utseende: Rodnad med klåda och irritation

Rätt ansiktsolja: Använd Marina Miracle Herbal Face Oil som verkar lugnande på huden och hjälper den i balans. Herbal Face Oil utvecklades för att motverka atopiska eksem.

Hudtyp: Mogen hud

Hudens utseende: Trött hud som visar ålderstecken

Rätt ansiktsolja: Använd Marina Miracle Amaranth Face Oil som är baserad på amrantfröolja – som är rik på squalene – och verkar därför stärkande på huden. Därtill har det även adderats ingredienser som är rika på antioxidanter som stärker huden.

Hudtyp: För män som rakar sig eller med skägg

Hudens utseende: Skäggig

Rätt ansiktsolja: Använd Marina Miracle Active Face Oil som innehåller olivbladsextrakt och är således bra för den manliga huden. Active Face Oil har även en något mer maskulin doft.

Män kan självklart också använda någon av de andra ansiktsoljorna från Marina Miracle. Då väljer du helt enkelt ansiktsolja efter hudtyp.