Att koka goda, varma soppor hör hösten till när den kyliga luften börjar dra in över vårt avlånga land. Många kan dock uppleva att en soppa till lunch eller middag inte mättar tillräckligt och att de saknar något att tugga på. Därför tänkte vi tipsa om ett glutenfritt frö- och nötbröd som är det perfekta komplementet till soppan och som garanterat skapar mättnadskänsla. Inte nog med att detta frö- och nötbröd är ett mer matig alternativ till andra bröd så är det också fyllt med nyttiga vitaminer och mineraler från diverse olika superfröer. Nötterna i brödet boostar också kroppen med nyttiga fetter och proteiner som gör att du håller dig mätt längre. Skippa allt vad vanligt bröd heter till soppan och baka detta superbröd. Givetvis passar detta frö- och nötbröd även perfekt att servera som det är. Receptet är enkelt och kan varieras beroende på tycke och smak. Skär du dessutom brödet i skivor redan innan du fryser ner det så är det perfekt att ta fram till helgens brunch eller när du bara vill äta ett smarrigt mellanmål.

Ingredienser

Gör så här

1. Sätt ugnen på 160°c.

2. Finhacka alla nötter.

3. Blanda ihop ägg, salt och kokosfettet ordentligt.

4. Rör ner nötterna, alla frön och den torkade frukten.

5. Häll smeten i en avlång form klädd i bakplåtspapper.

6. Grädda i ugnen ca 1 timme.

7. Låt frö- och nötbrödet svalna, gärna inlindat i en handduk för att det ska dra ihop sig ordentligt.