Oavsett vem du ska bjuda dessa fantastiska muffins på, så kan vi nästan garantera att det är ett alternativ som passar de flesta. Dessa glutenfria muffins är helt utan mjölk, utan ägg och utan smör och dessutom är de sötade med banan istället för socker. Hur bra? Äggen är ersatta med ett så kallat chiaägg, som du superenkelt blandar ihop med chiafrön och vatten och låter jäsa i 15 min. Det vanliga vita mjölet byts ut mot mandelmjöl, mjölken ersätts av mandelmjölk och smöret byts ut mot smält kokosolja.

Ingredienser

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Blanda ihop chiaägget och låt det stå i 15 min för rätt konsistens

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke

4. Blanda resterande ingredienser i en annan bunke

5. Häll ner den torra blandningen och rör om till en jämn smet

7. Fyll muffinsformarna jämnt och toppa med skivade apelsiner

8. Baka i ugnen i ca 22 minuter