Fröknäcke är både gott och nyttigt och kan göras på flera olika sätt, beroende på vad man gillar. Det är troligtvis det enklaste brödet du kan baka och när första tuggan är tagen är det näst intill omöjligt att sluta äta. Skäm bort din mamma med nybakat fröknäcke på mors dag. Lägg det i en fin plåtburk, så står sig fröknäcket längre och blir en fin present att ge bort till din mamma.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150°c och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör i olja och det kokande vattnet. Låt sedan smeten svälla i ca 15 minuter.
  3. Platta ut smeten tunt på formen. Lättast är om du lägger ytterligare ett bakplåtspapper över smeten och kavlar ut den tunt. Toppa gärna med flingsalt innan du stoppar in i ugnen.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme.
  5. Ta ut plåten och lägg ett bakplåtspapper över medan fröknäcket får svalna.
  6. Bryt till sist fröknäcket i bitar och lägg bitarna i en fin burk som du kan ge bort till din mamma.

Fröknäcke är en uppskattad och rolig present att ge bort. Vill du lyxa till det lite extra så kan du ge bort fröknäcket tillsammans med din mammas favoritost, tapenade eller marmelad. Risken att misslyckas är minimal och det största problem som kan uppstå är att du får göra fröknäcke om och om och om igen. Fördelen är att du smidigt hittar alla ingredienser här hos oss på Happy Green.

Till Mors dag kampanjen