Att handla ekologiskt är det nya. Många har redan valt att byta ut maten i kylskåpet mot ekologiskt för att inte utsätta kroppen för farliga bekämpningsmedel och gifter. Dock är det inte lika många som byter ut skönhetsprodukterna i badrumsskåpet. Varför vet vi inte men kanske för att det ännu saknas kunskap och förståelse för hur mycket kroppen påverkas av kemikalierna vi använder på hud och i hår.

Utbudet av ekologiska hår och hudprodukter växer ständigt och hos oss på Happy Green hittar du ett brett sortiment med många bra produkter för att bidra till en bättre hälsa för dig och ditt hår. Vi är människor är vanedjur och ibland kan det ta tid att vänja håret med nya produkter men när du väl tar steget över till den hälsosamma, härliga ekologiska världen och vill byta ut dina hårvårdsprodukter vill vi finnas där och ge dig de bästa tipsen.

Tips nummer ett – byt ut ALLT

Allt eller inget är det som gäller när du ska övergå till ekologiska hårvårdsprodukter, annars kan det vara svårt för produkterna att göra sitt jobb och att du upplever att de inte gör någon nytta. Så – byter du ut schampo och balsam, se till att även byta ut dina stylingprodukter som hårspray, torrschampo och vax. Annars kan det bli svårt att få håret att kännas rent eftersom ekologiska produkter inte innehåller de starka kemikalierna som behövs för att tvätta bort stylingprodukter.

Tips nummer två – det är inte löddret som gör håret rent

Man kan uppleva att det är allt lödder som gör att håret blir rent och ju mer de löddrar, desto renare är håret men nej. Ett schampo som löddrar mycket innehåller starka tensider som lätt irriterar och tvättar bort hudens skyddande fettlager. Ett ekologiskt schampo innehåller betydligt mildare rengöringsämnen och kommer löddra mindre än ett syntetiskt. Bara för att det inte löddrar ska du inte ta mer schampo, för då är risken att du får en motsatt effekt. Massera istället in en liten klick av ditt ekologiska schampo, skölj ut och upprepa en gång till och vänj dig vid den nya känslan att löddret inte är allt.

Tips nummer tre – detoxa ditt hår

Många syntetiska schampo innehåller silikoner för att ge håret en mjuk och len känsla. Ekologiska hårprodukter däremot är fria från silikoner och tillför håret renare näring som bygger upp håret på ett naturligare sätt. Därför kan du uppleva att ditt hår känns strävt men det brukar bli bättre med tiden och du får tänka på att du nu har påbörjat en detox för ditt hår och ger det en chans att rensa ut alla syntetiska ingredienser du har tillfört med under åren.

Tips nummer fyra – ha tålamod

När du övergår till ekologiska hårvårdsprodukter så kan du uppleva att ditt hår känns fett mycket snabbare efter en tvätt. Det du ska komma ihåg då är att du tidigare har vant din hårbotten med starka tensider från de syntetiska hårprodukterna, som tvättar bort hudens skyddande fettlager. Därför kan det ta ett tag innan din hårbotten anpassar sig till det nya, snälla, ekologiska hårprodukterna som producerar mindre fett. Det kan ta ett tag innan ditt hår och din hårbotten vänjer sig och det kan ta allt mellan 3 till 10 tvättar och ibland mer. Men ditt hår kommer tacka dig och du kommer efter ett tag kunna njuta av ett friskt, glansigt och hälsosamt hår.