Happy Green har rett ut den stora frågan. Vad är skillnaden mellan muffins och cupcakes? Svaret var enklare än vad vi trodde. I grund och botten så är smeten precis detsamma, hela processen faktiskt, oavsett om du gör muffins eller cupcakes. Det som skiljer muffins och cupcakes åt är att man förvandlar de vanliga muffinsen till cupcakes genom att spritsa frosting på toppen. Cupcakes är alltså en lyxigare variant av muffins med ett, dessutom, mycket sötare och finare utseende. Kanske är du som vi, som tycker om när det går snabbt och enkelt i köket eller kanske tycker du om att baka och vill testa att göra dina redan goda muffins godare? Då har vi ett superenkelt tips till dig.

Vi letade som galningar efter ett recept på frosting som passar så många som möjligt. Ett recept som du kan toppa dina muffins med även om någon i familjen är allergiker eller om du ska bjuda på fredagsfika och din kollega är vegan. Vi på förespråkar ju dessutom nyttigare alternativ där vi skippar florsockret, so here you go, det enda du behöver för 12 muffins är:

Så här enkelt lagar du ihop denna goda frosting

1. Hacka chokladen i bitar

2. Koka upp mjölken

3. Häll i chokladen och låt stå några minuter

4. Rör sedan samman till en jämn kräm

5. Låt svalna tills krämen uppnår önskad konsistens

6. Spritsa frostingen över muffinsen

Klart! Dessa cupcakes blir nu perfekta att ta med till babyshower, bjuda på till vännerna, ha som dessert på kalaset eller bara avnjuta en lördagskväll efter middagen med familjen.