Hårolja är en fantastisk produkt på många sätt och vis. Under vinterhalvåret när vi ofta drabbas av trött och livlöst hår kan du enkelt tillsätta glans med lite hårolja. Under sommarhalvåret när värmen från solen bleker vårt hår och saltvattnet torkar ut så kan räddaren i nöden vara en hårolja. Håroljan är helt enkelt här för att stanna.

Fördelar med hårolja

Det finns många olika typer av håroljor, men de oljor du hittar på vår hemsida innehåller naturliga ingredienser från växtriken. De kan till exempel innehålla arganolja, avokadoolja eller sheaolja. Ingredienser som hjälper till att vårda och stärka ditt hår. Hårolja gör alltså inte bara ditt hår silkeslent, mjukt och glansigt. Den hjälper också till att återfukta, förebygga frissighet och skydda håret mot värme. Hur amazing låter inte det? Pretty amazing om du frågar oss.

Så använder du hårolja

Hårolja kan användas för både styling och som en vårdande kur. Om du vill använda oljan som en vårdande kur föreslår vi att du masserar in produkten i ditt hår och låter den verka en stund innan du hoppar in i duschen. Vill du däremot använda oljan som värmeskydd och stylingprodukt masserar du in oljan i handdukstorkat hår. Sist men inte minst går det även bra att använda en liten mängd olja i torrt hår för att tillföra glans och motverka livlöst och frissigt hår.

Att tänka på när du använder hårolja

Det du ska tänka på när du använder hårolja är att du ska börja försiktigt. Använder du en större mängd hårolja är risken att ditt hår ser fettigt ut, och det vill ju ingen. Därför rekommenderar vi att du endast tar 1-2 pump av din olja, som du sedan noga fördelar jämnt i hårets längder och toppar. Tänk på att inte använda hårolja för nära inpå hårbotten. Då är risken än en gång att ditt hår ser fett och smutsigt ut.