En lång sommar med mycket sol och bad sliter på håret även om du gjort ditt bästa för att skydda det. Våra kompisar på Bruns föreslår därför att en ska kicka igång hösten med en detox-kur som rengör och vårdar håret på djupet. Kuren de föreslår är uppdelad i två delar, dels en rengöringskur som avlägsnar beläggningar och djupsittande smuts, dels en djupverkande inpackning som vårdar ditt hår både på djup och yta. Så här gör du:

Steg 1. Detox

1. Blötlägg ditt hår

2. Ta en rejäl klick av schampo nr 04 eller nr 05 och fördela i håret.

3. Massera ordentligt och tillsätt vatten efter behov så att produkten fördelas jämt i hela håret.

4. Skölj. 

5. Ta en mindre klick schampo och upprepa steg 3-4. Upprepa tills ditt hår känns ungefär som svinto. Först då är behandlingens första steg avklarat och ditt hår är skinande rent.

Efter att detoxen är avklarad behöver du något som mjukgör ordentligt. Ingen vill ju gå runt med hår som känns som svinto. Du avslutar därför med en djupverkande hårmask. Bruns hårmasker motverkar kluvna hårtoppar, ger glans, mjukhet och styrka till ditt hår.

Steg 2. Hårmask 

1. Fördela en generös klick av hårmask nr 22 eller nr 23 i ditt fuktiga hår.

2. Massera in både på hårlängderna och i hårbotten. Var extra nog med hårtopparna eftersom de ofta är extra sköra och i behov av återfuktning.

3. Låt produkten verka 3-5 minuter. Har du riktigt mycket tålamod kan du låta masken verka hela natten! 

4. Skölj ur ordentligt och styla ditt hår som vanligt.

Efter att du fullföljt din detox och ditt hår är mjukt och lent igenom rekommenderar vi att du fortsätter använda hårmasken minst en gång i veckan för att hålla håret mjukt. Hamnar du i en period då det känns som att ditt hår behöver extra fukt, vård och näring tipsar vi om att använda hårmasken mer intensivt under en period. Det går då bra att använda den efter varje schamponering under en månads tid.

Lycka till!