När säsonger skiftar är det vanligt att huden kan kännas obalanserad och efter kalla månader får huden ofta en lite gråare ton än vad man möjligtvis önskar. Ett enkelt sätt att balansera upp sin hud och ge den mer kärlek är att boosta huden med vad den behöver genom att lägga en ansiktsmask.

Kompletterande steg

Oavsett om du lägger en ansiktsmask en gång i månaden eller några gånger per år så fungerar en ansiktsmask som ett kompletterande steg i din dagliga hudvårdsrutin och som ger huden det där lilla extra. Organics by Sara har lanserat en helt ny ansiktsmask med namnet Powder Facial Mask Clean & Glow som ger dig just det; en fräsch hud med lyster! Det har tagit Organics by Sara flera år att utveckla denna ansiktsmask som följer varumärkets vision om naturliga och ekologiskt certifierade ingredienser. Därför väljer Organics by Sara bort konserveringsmedel och löddrande ämnen som rubbar hudens mikrobiom.

Ingredienser

Organics by Saras Powder Facial Mask är baserad på tre noga utvalda ingredienser; vit soltorkad lera, kolloidalt havre och Algica. Masken kommer i pulverform som du enkelt blandar med vatten innan applicering, vilket gör att du får en färsk ansiktsmask. Den vita soltorkade leran från Frankrike ger huden en djuprengöring, lugnar och vårdar med sitt mineralrika innehåll. Kolloidalt havre är finmalet havre som är ekologiskt odlat i Finland. Havre funkar som en lugnande boost för huden, den innehåller peptider som stimulerar kollagenbildning, betaglukaner och aventramider som lugnar och verkar antiinflammatoriskt och saponiner som rengör milt.

Algica - superalg

Algica är superalgen som tagit Sverige med storm, det är en alg som annars växer naturligt men där man nu funnit ett sätt att odla den ekologiskt på västkusten i Sverige. Kiselalgen har den unika förmågan att skonsamt rengöra huden samtidigt som den binder fukt. Denna kombination är inte bara mycket ovanlig för ingredienser i hudvård utan i studier har algica visats ge lika mycket fukt till huden som den populära hyaluronsyran.

Powder Facial Mask är en ansiktsmask med alger som ger huden den där sköna lena känslan, med en fräsch yta och ökat glow!

Kvällsrutin

Ansiktsvård på kvällen med Organics by Sara som balanserar huden och ger glow.