Det låter kanske inte så bra när vi säger att du ska tillföra bakterier i din hudvård. Men du har säkert hört talas om probiotika. Probiotika är levande och bra bakterier som gör gott för dig, din kropp och din hälsa. Kanske har du också fått höra att det är probiotika du ska tillföra till din kropp när du har ont i magen. Proviva, som är fyllt med probiotiska bakterier, är ju ett exempel som oftast rekommenderas. Men dessa bakterier är inte bara bra för din mage. De har flera goda egenskaper som din kropp mår bra av. Det är inte bara för invärtes bruk vi hittar dessa nyttiga bakterier. Probiotika har också visats sig vara en boost för huden. Tro det eller ej men en redan fantastisk bakterie har nu blivit ännu mer fantastisk.

Goda bakterier?

Huden är ju kroppens största organ och huden tillsammans med tarmen är immunförsvarets viktigaste delar. Goda bakterier är viktiga för att huden ska må bra. Goda bakterier, som probiotika, lägger sig som en skyddsbarriär för att hindra onda bakterier att fastna på huden. Det är just de onda bakterierna som kan orsakar oren hud, eksem och akne. Du kan hjälpa till att förebygga detta genom att tillföra probiotisk hudvård i badrumsskåp.

Probiotisk hudvård växer

Marknaden för probiotisk hudvård växer ständigt och allt fler produkter blir boostade med de goda bakterierna. Hos oss hittar du till exempel en hel serie från Annmarie Börlind som är proppad med probiotika. ZZ Sensitive heter den. Där finns rengöring, dag- och nattkräm, ögonkräm och ansiktsgel fullproppat med probiotika. Produkterna är dessutom helt fria från konserveringsmedel, dofter och syntetiska ämnen. Perfekt för dig som är allergisk eller bara vill vara snäll mot huden.

Balansera bakteriefloran

Probiotika i din hudvård hjälper inte bara till att balansera bakteriefloran i huden. Resultatet av probiotika är också att det förebygger hudens åldrande, hjälper till att lindra hudirritationer och ger huden fantastisk lyster efter dessa goda bakterier ökar fukthalten i huden. På sikt blir huden mer motståndskraftig och har lättare att bibehålla fukt i huden och det bästa är att alla kan använda sig av probiotika. Oavsett torr, fet eller känslig hud. Probiotika är till för alla som vill ha en fin, återfuktad och välmående hud.

Vårda dina goda bakterier varsamt, det lönar sig både utanpå och inuti kroppen.