Sommaren och semestern är snart här och badsäsongen närmar sig med stormsteg. Samtidigt närmar sig också oron när vännerna frågar om du vill med till stranden och du vet att det kommer bli ett problem, eftersom du har mens. Tampongsnören som kan synas, tamponger som behöver bytas och ett “nej tack” när vännerna när de frågar om du vill med ner till vattnet och bada för att det inte finns några toaletter i närheten.

Vi har tagit reda på fakta och insett att fördelarna med att använda menskopp blir allt fler och fler, speciellt under sommaren när du ska bada. Med en menskopp kan du slappna av och njuta av både sol och bad utan att behöva oroa dig. Du behöver inte längre ägna så mycket tid åt att planera din tillvaro efter mensen. Menskoppen kan du använda betydligt längre än en vanlig tampong eller binda, vilket gör att du inte blir lika beroende av toaletter och sommaren blir lite lättare, framför allt när du planerar att bada.

1.Slipp byta tampong efter varje bad

En menskopp bildar en försegling som gör att vätska varken kommer in eller ut. Detta är ju superbra eftersom vattnet du badar i stannar utanför kroppen och du slipper tänka på någon tampong som behöver bytas direkt efter du har kommit upp från vattnet.

2.Bry dig inte om något tampongsnöre

När du väl har menskoppen i kroppen behöver du inte oroa dig för något snöre ska synas. Perfekt!

3. Du slipper vara beroende av en toalett

Med en menskopp är du inte lika beroende av en toalett och du behöver heller inte oroa dig för att det inte ska finnas någon papperskorg där du kan slänga använda tamponger. Menskoppen kan tömmas utomhus och föras in direkt igen om det skulle behövas. Se bara till att rengöra menskoppen ordentligt när du kommer hem igen för att undvika bakterietillväxt.

4. Tänk på kroppens hälsa

Menskoppen gör att du blir fri från papper och plastskydd, som mer eller mindre är skadliga för din kropps egen miljö. Det blir för torrt, varmt och tätt, särskilt på sommaren. Så se till att använda en menskopp för att din vagina också ska få andas frisk sommarluft.