Efter middagen, framåt kvällen eller ja, egentligen vilken tid som helst på dygnet är det lätt att drabbas av ett sockersug. Ibland kan man tänka bort det men ibland tar det över och man gör nästa vad som helst för att stilla begäret. Det som är lättast till hands slinker ner utan att man ens hinner tänka. Strax därefter, ångrar man sig för - oftast stillar man sötsuget med något onyttigt som en chokladkaka, chips eller kakor. Något snacks som kroppen egentligen inte tycker om. Tro oss, vi vet precis hur det är. Man förbereder sig för dessa snacks-stunder redan i matbutiken. Där får man chansen att fylla på chips- och godisförrådet i förebyggande syfte. Eller så är risken rätt stor att man kastar upp en chokladkaka på kassabandet, som så fint ligger och kollar på dig, till extrapris dessutom.

Samtidigt är det ju inte mycket som slår en go filmkväll med vänner och familj med en hel buffe av onyttigheter och snacks. En fotbollsmatch på TV:n utan chips är inte heller mycket att hylla för. Eller ett barnkalas utan godis och snacks. Listan kan göras lång när snacks, nästintill, är ett måste. Därför har vi listat 7 supersnacks. Snacks som är ett nyttigare alternativ. Ekologiska, naturliga och utan massa onödiga tillsatser. Scrolla ner och hitta ditt nya favoritsnacks som du kan ersätta helgens onyttigheter med. Ett nyttigare alternativ på snacks. Vi kan förstå att det är svårt att förstå att det finns så många, och så goda snacks att välja på. Men det är sant. Så go for it. Låt snacks-festen börja.

Veggi Peggy Linschips

Krispiga som potatischips? Ja. Goda som potatischips? Ja. Ekologiska? Ja. Veganska? Ja. Dessa, helt sjukt, goda linschips är ett bättre och mer näringsrikt alternativ till de hederliga potatischipsen. Kanske är du ett chips-freak och hade kunnat äta chips alla dagar i veckan? Istället för att då trycka i dig fettiga potatischips, med onödiga tillsatser och socker som krydda, kan du välja dessa Veggi Peggy linschips. Gjorda på linsmjöl och naturliga ingredienser för att ge goda smaker som havssalt, paprika och lök. Fantastiskt tycker vi. Testa och smaka du också.

Kokostärningar

Älskar du kokos så är detta snackset för dig. Små söta tärningar av kokos. Hur gott låter inte det? Jättegott om du frågar oss. Dessa läckra, söta kokostärningar är perfekta att tugga på som snacks för att stilla sockersuget. Blanda med nötter eller annan torkad frukt i en skål så har du ett nyttigare alternativ till godis att smaska på framför TV. Perfekt.

Nötter

Dessa fantastiska nötter. Så bra - till så mycket. I nötter finns de dessutom massa nyttiga fetter som din kropp mår bra av. Win win. Hos oss hittar du ett brett utbud av en mängd olika nötter. Välj och plocka mellan cashewnötter, jordnötter, valnötter, paranötter med flera. Välj mellan naturella, rostade eller smaksatta. Eller varför inte en påse med färdig nötmix, så är du alltid redo för en snack-attack.

Bönchips

Ännu ett bättre alternativ för alla chipsfantaster. Bönchips. Vart ska vi börja. Inte nog med att de är goda, krispiga och ekologiska så är de dessutom rika på fibrer och mineraler som zink, folsyra och järn. Att något så gott som chips kan vara nyttigt och till och med ätas som mellanmål kan vara svårt att förstå. Vi vet. Vi förstår det knappt själv, men frossa i dessa chips nästa helg, med gott samvete. Bönchipsen finns dessutom i olika smaker som havssalt, örter och chili dill. Så tröttnar du på en smak är det bara att frossa i nästa.

Granolabollar

Choklad, äpple, banan eller jordgubb? Fyra goda smaker som alla, hur lätt som helst, kan bli dina favoriter. Oavsett vilken smak du föredrar är granolabollar ett perfekt snacks att ha i väskan när sötsuget tar över eller när du bara vill ha något gott att tugga på. Varför inte ersätta fredagens chokladbollar, fulla med socker, till dessa granolabollar istället? Eftersom de är laktosfria, veganska, glutenfria och sockerfria så kan de flesta njuta av detta fantastiska snackset. Kan det bli bättre? Ja. Tror det eller ej. Men granolabollarna är ju dessutom ekologiska med endast naturliga ingredienser.

Popcornkärnor

Har du inte testat poppa egna popcorn är det ett måste nästa gång du får cravings efter popcorn. Färdiga micro-popcorn är oftast fulla med onödiga tillsatser som du och din kropp klarar sig bra utan. Popcornkärnor poppar du enkelt och smidigt i en kastrull tillsammans med valfri olja. Tillsätt sedan salt eller din favoritkrydda och TA-DA. En stor skål med fluffiga, naturliga popcorn till din ära. Njut med gott samvete.

Äpplechips

Mums med stort M. Det kan ju vara så att du inte alltid är sugen på chips när du får en snack-attack. Då finns äppelchips till din räddning. Ett ekologiskt och helt naturligt alternativ att ha i väskan eller i skafferiet när du tappar kontrollen och behöver ha något snabbt och enkelt att tugga på. Kanelsmak dessutom. Så himla gott - och nyttigt.

Popcornkärnor