Kollagen är ett populärt tillskott som många intar. Men ibland kan en tröttna på sättet en intar sitt kollagen och därför har vi samlat våra fem bästa sätt att få i sig sitt kollagen.

 

 

Fem sätt att få i sig sitt kollagen

1. Du gillar det plain och är en rena smakernas människa. Därför följer du instruktionerna på förpackning och blandar helt enkelt kollagenet med vanligt, kallt kranvatten. För den rena smakens skull, för närheten till kollagenet. För att du är en sån person.

2. Ett andra sätt att få i sig sitt kollagen är att blanda en egen smoothie på frukt och grönsaker. Här går det att blanda helt efter tycke och smak. Vi gillar att ta grönkål, kiwi, banan, gurka, en liten bit ingefära och a twist of lemon. Kör ner allt i juicemaskinen, blanda ner kollagenet och voila, en supernajsig smoothie just for you.

3. Om du istället är en sån som gillar strössel – eller ja, vem är inte det – kan du strössla kollagenet över exempelvis yoghurten, filen eller gröten. Smaken av kollagenet gifter sig fint med övriga smaker när du mumsar i dig frukost.

4. För den riktigt late puritanen är kapsel lösningen. Du vill ha i dig ditt kollagen, men du orkar inte göra en smoothie, blanda en vattendrink eller strössla det över frukosten. Du väljer kapseln. Det är smidigt, enkelt och går snabbt. Perfekt!

5. Det femte och sista tipset på hur du får i dig ditt kollagen är att blanda ner det i en varm dryck som exempelvis morgonkaffet eller kvällsteet.