Semestern är runt hörnet och långa lata dagar på stranden väntar. Det finns bara en sak vi inte har lust att deala med under sommaren – vår mens. Därför är vi glada att vi hittat menskoppen som underlättar. Vi har listat 5 anledningar till varför sommaren är den bästa tiden på året att byta till menskopp. Håll i dig, här kommer de:

1. Du kan bära menskoppen i upp till 12 timmar

Att du kan bära menskoppen i upp till 12 timmar betyder att det inte finns någon anledning att ens fundera över din mens medan du ligger och chillar på stranden, och toaletten är lite för långt borta. Istället kan du fokusera på var närmsta glasskiosk ligger och fundera över vilken smak du ska ta den här gången.

2. Inget tampongsnöre att oroa dig över

Alla har vi väl någon gång varit med om ett tampongsnöre som letat sig ut ur bikinitrosan medan vi badar. Well, not any more. Med menskoppen är det slut på den typen av obehagliga överraskningar och du kan njuta fullt ut av att bada.

3. Menskoppen – din perfekta reskamrat

Ska du ut och resa i sommar? Då är menskoppen din ultimata reskamrat. Slipp oroa dig för att byta tampong under tågresan eller på den trånga lilla toaletten under flygningen. Luta dig istället tillbaka, klicka igång din favorit-playlist och lita på att menskoppen gör sitt jobb.

4. Du behöver inte ens tillgång till rent vatten

Du kanske funderar över hur det funkar att tömma sin menskopp på en offentlig toalett? Inga problem svarar vi! Om du inte har tillgång till rent vatten eller behöver tömma din menskopp på en offentlig toalett funkar det kanon att använda en OrganiWipe för att rengöra koppen. OrganiWipes är desinficerande och rengör din menskopp på ett svep. Perfekta att ha med sig på festival eller under sommarens tältsemester.

5. Snäll mot miljön

Samtidigt som du gör din kropp och dig själv en stor tjänst genom att byta till menskopp gör du också ett schysst val för planeten. Under en livstid använder en kvinna ca 11 000 tamponger och bindor. Att byta till menskopp innebär därför en stor minskning av avfall.